NajRecept.sk Dezerty Koláče Dezert rozplývajúci sa na jazyku. Zabudnite na rúru - bez pečenia a dlhej prípravy.
Dezert rozplývajúci sa na jazyku. Zabudnite na rúru - bez pečenia a dlhej prípravy.
Recept Dezert rozplývajúci sa na jazyku. Zabudnite na rúru - bez pečenia a dlhej prípravy.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Lacusin Lacusin    ·   4.6.2021

Dezert rozplývajúci sa na jazyku. Zabudnite na rúru - bez pečenia a dlhej prípravy.

Takéto dezerty miluje moja dcéra. Nepečené a rýchle, sladké a chutné. Nepečená spodná vrstva pozostáva z detskej krupice, stredná vrstva z vanilkového pudingu a vrch je chutná čokoládová ganache. Autor: Lacusin

25 min
Čas prípravy
Suroviny

Spodná vrstva:

500 ml
mlieko
100 g
kryštálový cukor
100 g
detská krupica

Prostredná vrstva:

500 ml
mlieko
5 lyžíc
kryštálový cukor
2 ks
vanilkový puding
80 g
maslo
80 g
smotany na šľahanie

Horná vrstva:

250 ml
smotana na šľahanie
150 g
čokoláda na varenie
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Najskôr uvaríme spodnú vrstvu. V mlieku rozmiešame cukor a krupicu a varíme do zhustnutia.
  2. Do formy vyloženej papierom na pečenie rozotrieme spodnú vrstvu a dáme vychladiť.
  3. Na prostrednú vrstvu zmiešame mlieko, cukor a pudingové prášky. Dáme variť a za stáleho miešania uvaríme do zhustnutia. Preložíme do misky, zakryjeme fóliou a necháme vychladnúť.
  4. Maslo vyšľaháme, pridáme smotanu a vychladnutý puding a vyšľaháme. Navrstvíme na spodnú vrstvu.
  5. Ohrejeme smotanu takmer k varu a prisypeme čokoládu. Miešame, kým sa čokoláda úplne nerozpustí. Potom nalejeme na prostrednú vrstvu. Necháme vychladiť, najlepšie cez noc.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár