Dezert rozplývajúci sa na jazyku. Zabudnite na rúru - bez pečenia a dlhej prípravy.

Recept Dezert rozplývajúci sa na jazyku. Zabudnite na rúru - bez pečenia a dlhej prípravy.
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Takéto dezerty miluje moja dcéra. Nepečené a rýchle, sladké a chutné. Nepečená spodná vrstva pozostáva z detskej krupice, stredná vrstva z vanilkového pudingu a vrch je chutná čokoládová ganache. Autor: Lacusin

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:

SUROVINY

Spodná vrstva:

500 mlmlieko
100 gkryštálový cukor
100 gdetská krupica

Prostredná vrstva:

500 mlmlieko
5 lyžíckryštálový cukor
2 ksvanilkový puding
80 gmaslo
80 gsmotany na šľahanie

Horná vrstva:

250 mlsmotana na šľahanie
150 gčokoláda na varenie

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Najskôr uvaríme spodnú vrstvu. V mlieku rozmiešame cukor a krupicu a varíme do zhustnutia.
  2. Do formy vyloženej papierom na pečenie rozotrieme spodnú vrstvu a dáme vychladiť.
  3. Na prostrednú vrstvu zmiešame mlieko, cukor a pudingové prášky. Dáme variť a za stáleho miešania uvaríme do zhustnutia. Preložíme do misky, zakryjeme fóliou a necháme vychladnúť.
  4. Maslo vyšľaháme, pridáme smotanu a vychladnutý puding a vyšľaháme. Navrstvíme na spodnú vrstvu.
  5. Ohrejeme smotanu takmer k varu a prisypeme čokoládu. Miešame, kým sa čokoláda úplne nerozpustí. Potom nalejeme na prostrednú vrstvu. Necháme vychladiť, najlepšie cez noc.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť