Daniel na červenom víne s koreňovou zeleninou a smotanovými knedľami

Recept Daniel na červenom víne s koreňovou zeleninou a smotanovými knedľami

Pridal: Danula Vašíčková, 25.9.2020

Kategorie: Obed, Hlavné jedlo

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Nie je vôbec na škodu mať medzi priateľmi občas nejakého toho "Nimroda". To sa potom dá ten jedálniček obohatiť aj o nejakú tú zverinu... Vynikajúce hlavné jedlo, ktoré občas poteší aj naše brušká. Smotanové knedle k tomuto lahodnému mäsu nesmú chýbať. Ak máte k dispozícii toto mäso, určite vyskúšajte, oplatí sa. Autor: Danka

FOTKA OD VÁS

Pridal: Danula Vašíčková, 25.9.2020

Kategorie: Obed, Hlavné jedlo

Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Mäso:

cca 1 kgmäso z daniela
podľa potrebyhladká múka
2 ksstredne veľká cibuľa
2 ksmrkva
1 kskoreňový petržlen
1/4 kszeler
4 strúčikycesnak
400 mlčervené víno
400 mlmäsový vývar
2 ksbobkový list
2 lyžičkysušený tymian
podľa chutisoľ
podľa chutimleté čierne korenie
2 lyžicezavárané ríbezle
olej
voda

Knedle:

5 ksstaršie rožky (na kocky)
2 ksvajce
1 tégliksmotana na šľahanie
80 ghrubá múka
hrsťsekaná petržlenová vňať

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. V panvici na oleji orestujeme cibuľu, pridáme zeleninu a zarestujeme do zlatohneda. Pomocou stierky presunieme do pekáča a panvicu vrátime späť na platňu a prilejeme do nej olej.
  2. Mäso obalíme v hladkej múke a na panvici ho po častiach opražíme. Hotové vkladáme do pekáča na zeleninovú zmes.
  3. Potom do výpeku vlejeme vývar, necháme "odvarit" a vlejeme na mäso. Prilejeme víno, pridáme bobkové listy, tymián, soľ a mleté čierne korenie, priklopíme a pečieme v rúre na 180 stupňov asi 2 hodinky. Občas skontrolujeme a prípadne podlejeme trochou vody. Potom odklopíte pokrievku, pridáme ríbezle a dopekáme do farby. Dochutíme soľou, mletým čiernym korením a citrónovou šťavou.
  4. Rožky nasypeme do misy. V druhej miske zmiešame smotanu, vajce a soľ a nalejeme na rožky. Pridáme múku, všetko dobre premiešame a necháme 5 minút odstáť.
  5. Potom primiešame petržlenovú vňať a ihneď vlhkými rukami tvoríme malé knedličky, ktoré ukladáme na pomúčenú doštičku. Zavárame vo vriacej osolenej vode 10 minút.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť