NajRecept.sk Čásť dňa Obed, Hlavné jedlo Daniel na červenom víne s koreňovou zeleninou a smotanovými knedľami
Daniel na červenom víne s koreňovou zeleninou a smotanovými knedľami
Recept Daniel na červenom víne s koreňovou zeleninou a smotanovými knedľami
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Danula Vašíčková    ·   25.9.2020

Daniel na červenom víne s koreňovou zeleninou a smotanovými knedľami

Nie je vôbec na škodu mať medzi priateľmi občas nejakého toho "Nimroda". To sa potom dá ten jedálniček obohatiť aj o nejakú tú zverinu... Vynikajúce hlavné jedlo, ktoré občas poteší aj naše brušká. Smotanové knedle k tomuto lahodnému mäsu nesmú chýbať. Ak máte k dispozícii toto mäso, určite vyskúšajte, oplatí sa. Autor: Danka

50 min
Čas prípravy
190 min
Čas varenia

NAJLEPŠIE RECEPTY

Suroviny

Mäso:

cca 1 kg
mäso z daniela
podľa potreby
hladká múka
2 ks
stredne veľká cibuľa
2 ks
mrkva
1 ks
koreňový petržlen
1/4 ks
zeler
4 strúčiky
cesnak
400 ml
červené víno
400 ml
mäsový vývar
2 ks
bobkový list
2 lyžičky
sušený tymian
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
2 lyžice
zavárané ríbezle
olej
voda

Knedle:

5 ks
staršie rožky (na kocky)
2 ks
vajce
1 téglik
smotana na šľahanie
80 g
hrubá múka
hrsť
sekaná petržlenová vňať
Postup receptu
Vytlačiť
  1. V panvici na oleji orestujeme cibuľu, pridáme zeleninu a zarestujeme do zlatohneda. Pomocou stierky presunieme do pekáča a panvicu vrátime späť na platňu a prilejeme do nej olej.
  2. Mäso obalíme v hladkej múke a na panvici ho po častiach opražíme. Hotové vkladáme do pekáča na zeleninovú zmes.
  3. Potom do výpeku vlejeme vývar, necháme "odvarit" a vlejeme na mäso. Prilejeme víno, pridáme bobkové listy, tymián, soľ a mleté čierne korenie, priklopíme a pečieme v rúre na 180 stupňov asi 2 hodinky. Občas skontrolujeme a prípadne podlejeme trochou vody. Potom odklopíte pokrievku, pridáme ríbezle a dopekáme do farby. Dochutíme soľou, mletým čiernym korením a citrónovou šťavou.
  4. Rožky nasypeme do misy. V druhej miske zmiešame smotanu, vajce a soľ a nalejeme na rožky. Pridáme múku, všetko dobre premiešame a necháme 5 minút odstáť.
  5. Potom primiešame petržlenovú vňať a ihneď vlhkými rukami tvoríme malé knedličky, ktoré ukladáme na pomúčenú doštičku. Zavárame vo vriacej osolenej vode 10 minút.

Video ochutnávky

Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte

Zbierky receptov

Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste

Viac zbierok
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár

Najnovšie recepty

Každý deň tipy na chutný chod pre celú rodinu

Viac receptov