NajRecept.sk Čásť dňa Obed, Hlavné jedlo Cuketový rezeň bez strúhanky s dresingom zo smotanového syra
Cuketový rezeň bez strúhanky s dresingom zo smotanového syra
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Jaja79    ·   10.8.2022

Cuketový rezeň bez strúhanky s dresingom zo smotanového syra

Nebíčko v papuľke. Ďalší skvelý recept z cukety. Tĺčikom na mäso cuketu naklepeme a potom obalíme vo vajíčko. Dáme smažiť na panvicu s olejom a obed alebo chutná večera je na svete. Autor: Jaja

15 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia

NAJLEPŠIE RECEPTY

Suroviny

Potrebujeme:

2 ks (alebo baklažán)
cuketa
2 lyžica (alebo škrob)
kukuričná múka
5 lyžica
hladká múka
3 ks
vajcia
podľa chuti
soľ
1 lyžička
červená paprika
1 lyžica
sušená petržlenová vňať

Syrová pasta:

200 g
smotanový syr
1 ks
čerstvá uhorka
4 ks
cherry paradajka
1 strúčik
cesnak
štipka
soľ
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Cukety alebo baklažány si umyjeme. Odstráňte ich oba konce, ošúpte ich a nakrájajte na 1-1,5 cm hrubé plátky. Plátky rozložíme na pracovnú dosku a z oboch strán ich trochu naklepeme kladivom na mäso.
  2. Plátky vložíme do plastového vrecka. Pridáme k nim pšeničnú múku a kukuričnú múku. Vrecko zaviažeme a zeleninu s múkou veľmi dobre premiešame. Vajcia rozbijeme do misky. Pridáme k nim soľ, papriku a sušenú petržlenovú vňať. Suroviny premiešame vidličkou a postupne obaľujeme plátky cukety alebo baklažánu. Vložíme na rozpálenú panvicu s rastlinným olejom a smažíme na strednom ohni, kým pekne nezhnednú.
  3. Syrová pasta : smotanový syr vložte do vhodnej nádoby. Pridáme na kocky nakrájané uhorky a paradajky a pretlačený cesnak, môžeme dochutiť soľou. Na opečený plátok cukety alebo baklažánu dáme syrovú pastu.

Video ochutnávky

Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár

Najnovšie recepty

Každý deň tipy na chutný chod pre celú rodinu

Viac receptov