Cuketový múčnik na spôsob Sachera

Recept Cuketový múčnik na spôsob Sachera

Pridal: rebeka, 28.10.2020

Kategorie: Dezerty, Múčniky, Cuketové recepty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Naozaj posledný recept z cukety. Naposledy som robila jednoduchý koláčik z červenej repy, dnes som robila z cukety. Je výborný. Je i šťavnatý, aj sladký, oriešky pod zubami krásne chrumkajú a tá jemná čokoládová poleva, ktorá sa pri krájaní vôbec neláme. Neskutočné niečo, čo dokážete pripraviť z cukety. Je to zelenina i na slano, i na sladko. Autor: Naďa I. /rebeka/

FOTKA OD VÁS

Pridal: rebeka, 28.10.2020

Kategorie: Dezerty, Múčniky, Cuketové recepty

SUROVINY

Cesto:

350 gšpaldová celozrnná múka
1 bal.prášok do pečiva
170 mlolej
250 gtrstinový cukor
3 ksvajce
štipkasoľ
50 gkakao
500 gcuketa
150 gorechy nahrubo nasekané
2 lyžičkyškorica

Ďalej budeme potrebovať:

200 gmarhuľová marmeláda
300 ghorká čokoláda (alebo na varenie)
200 mlsmotana na šľahanie

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Cuketu ošúpeme, najemno nastrúhame a zľahka vytlačíme. Do misy k cukete pridáme ostatné suroviny a všetko dôkladne premiešame. Stierkou vyrovnáme do plechu (klasický nízky) vystlaného papierom na pečenie a rúre na 180 stupňov pečieme cca 30 až 40 minút.
  2. Pre istotu použijeme špajdľu. Ak je po vytiahnutí z cesta suchá, máme hotovo. Na mriežke necháme vychladnúť.
  3. Vlažný korpus potrieme marmeládou.
  4. Vo vodnom kúpeli rozpustíme nalámanú čokoládu a smotanu a miešame, kým sa nám všetka čokoláda nerozpustí.
  5. Touto potom prelejte múčnik a necháme stuhnúť.

Môj blog: Vaření s Tomem

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť