Cuketový múčnik na spôsob Sachera

Pridal: rebeka, 28.10.2020
Kategorie: Dezerty, Múčniky, Cuketové recepty
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Naozaj posledný recept z cukety. Naposledy som robila jednoduchý koláčik z červenej repy, dnes som robila z cukety. Je výborný. Je i šťavnatý, aj sladký, oriešky pod zubami krásne chrumkajú a tá jemná čokoládová poleva, ktorá sa pri krájaní vôbec neláme. Neskutočné niečo, čo dokážete pripraviť z cukety. Je to zelenina i na slano, i na sladko. Autor: Naďa I. /rebeka/
FOTKA OD VÁS
Pridal: rebeka, 28.10.2020
Kategorie: Dezerty, Múčniky, Cuketové recepty
SUROVINY
Cesto:
350 gšpaldová celozrnná múka
1 bal.prášok do pečiva
170 mlolej
250 gtrstinový cukor
3 ksvajce
štipkasoľ
50 gkakao
500 gcuketa
150 gorechy nahrubo nasekané
2 lyžičkyškorica
Ďalej budeme potrebovať:
200 gmarhuľová marmeláda
300 ghorká čokoláda (alebo na varenie)
200 mlsmotana na šľahanie
- Cuketu ošúpeme, najemno nastrúhame a zľahka vytlačíme. Do misy k cukete pridáme ostatné suroviny a všetko dôkladne premiešame. Stierkou vyrovnáme do plechu (klasický nízky) vystlaného papierom na pečenie a rúre na 180 stupňov pečieme cca 30 až 40 minút.
- Pre istotu použijeme špajdľu. Ak je po vytiahnutí z cesta suchá, máme hotovo. Na mriežke necháme vychladnúť.
- Vlažný korpus potrieme marmeládou.
- Vo vodnom kúpeli rozpustíme nalámanú čokoládu a smotanu a miešame, kým sa nám všetka čokoláda nerozpustí.
- Touto potom prelejte múčnik a necháme stuhnúť.
Môj blog: Vaření s Tomem
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Cuketový moučník na způsob sachera.
KOMENTÁRE K RECEPTU