Cuketové rolky s kuracím mäsom

Recept Cuketové rolky s kuracím mäsom
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Cukety síce na záhradke nemám, už pred rokmi som ich pestovanie vzdala kvôli slimákom. Ale aj napriek tomu sa mi doma táto zelenina množí priamo geometrickým radom. Jednu zelenú potvorku zlikvidujete a ďalšie dve mi muž prinesie ako darček od kolegov z práce. Že vraj má doma takú kuchárku, čo si s tým hravo poradí. Autor: Danka

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Základné cesto na rolky:

cca 700gnahrubo nastrúhaná cuketa
1 lyžičkasoľ
1 lyžičkasušený cesnak
1/2 lyžičkydrvená rasca
100 gnajemno nastrúhaný tvrdý syr
3 vrchovaté lyžicehladká múka
2 ksvajce

Náplň:

2 ksstehenný kurací rezeň
1 lyžičkagrilovacie korenie
2 lyžiceSolamyl
2 lyžicesójová omáčka
trochavody
trochaolej
1/2 kscibuľa
hrsťzelené fazuľové lusky
cca 100 ganglická slanina
1 lyžičkaprovensálske korenie
podľa chutisoľ
podľa chutimleté čierne korenie

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Cuketu osolíme, premiešame a necháme "vyplakať", potom vyžmýkame, pridáme strúhaný syr, múku, vajce, soľ a korenie. Všetko premiešame a natrieme na veľký plech, vystlaný tukom vymazaným papierom na pečenie. Pečieme na 180 stupňov asi 20 minút. Potom preklopíme na druhý plech s novým papierom na pečenie a z upečeného plátu opatrne stiahneme použitý papier na pečenie.
  2. Cesto rozdelíme na menšie obdĺžniky (ja krájam na 6 obdĺžnikov), naplníme akoukoľvek náplňou, zrolujeme a asi 10 minút zapekáme v rúre na 180 stupňov.
  3. Fazuľky orestujeme na panvici spoločne s anglickou slaninou, ochutíme soľou, korením a bylinkami. Mäso premiešame s grilovacím korením, zasypeme solamylom a dôkladne premiešame. Vsypeme ho do rozpáleného oleja a sprudka orestujeme, potom pokvapkáme sójovkou, premiešame, pridáme cibuľu a ešte chvíľku restujeme, potom podlejeme trochou vody, pridáme orestované fazuľky a všetko spolu necháme pod pokrievkou prehriať.
  4. Plnenie: K jednej strane cuketového obdĺžniku uložíme mäsovú náplň, protiľahlú stranu posypeme najemno nastrúhaným syrom. Rolujeme smerom od mäsa k syru, ten bude fungovať ako akési "lepidlo" a udrží nám rolku zmotanú. Použila som ďalších 100g syra.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť