Cuketové palacinky - vláčne, chutné a nadýchané

Recept Cuketové palacinky - vláčne, chutné a nadýchané
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Palacinkové cesto je to najjednoduchšie cesto, ktoré vedia pripraviť aj začiatočníčky v pečení. Zvyčajne sa toto cesto robí z mlieka, ale tento recept je oveľa chutnejší. Základom je kefír, ktorý robí palacinky ešte vláčnejšími. A, samozrejme, veľmi populárna cuketa, vďaka ktorej viete palacinky pripraviť aj naslano a veľmi chutne. Autor: Lacusin

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

450 gcuketa
300 mlkefír
350 ghladká múka
4 ksvajce
2 lyžicenasekaný petržlen
1 lyžičkasoľ
1/2 lyžičkyjedlá sóda
na pomastenie palaciniekmaslo
na pomastenie panviceolej

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Cuketu nastrúhame na jemnom strúhadle, osolíme a necháme chvíľu odstáť. Cuketa pustí vodu, ktorú zlejeme, cuketu poriadne stlačíme v rukách.
  2. K takto pripravenej cukete pridáme vajíčka, kefír, nasekanú petržlenovú vňať a dobre premiešame.
  3. Postupne pridávame múku zmiešanú so sódou a vymiešame hladké cesto, ktoré na panvici (jemne ju potrite olejom) vyprážame z oboch strán dozlatista.
  4. Ak máte čas, nechajte pripravené cesto stáť 20 minút, palacinky tak budú ešte lahodnejšie.
  5. Upečené palacinky potierame maslom a podávame napríklad s kyslou smotanou.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť