NajRecept.sk Sladké jedlá Palacinky Cuketové palacinky - vláčne, chutné a nadýchané
Cuketové palacinky - vláčne, chutné a nadýchané
Recept Cuketové palacinky - vláčne, chutné a nadýchané
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Lacusin Lacusin    ·   25.5.2021

Cuketové palacinky - vláčne, chutné a nadýchané

Palacinkové cesto je to najjednoduchšie cesto, ktoré vedia pripraviť aj začiatočníčky v pečení. Zvyčajne sa toto cesto robí z mlieka, ale tento recept je oveľa chutnejší. Základom je kefír, ktorý robí palacinky ešte vláčnejšími. A, samozrejme, veľmi populárna cuketa, vďaka ktorej viete palacinky pripraviť aj naslano a veľmi chutne. Autor: Lacusin

Suroviny
450 g
cuketa
300 ml
kefír
350 g
hladká múka
4 ks
vajce
2 lyžice
nasekaný petržlen
1 lyžička
soľ
1/2 lyžičky
jedlá sóda
na pomastenie palaciniek
maslo
na pomastenie panvice
olej
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Cuketu nastrúhame na jemnom strúhadle, osolíme a necháme chvíľu odstáť. Cuketa pustí vodu, ktorú zlejeme, cuketu poriadne stlačíme v rukách.
  2. K takto pripravenej cukete pridáme vajíčka, kefír, nasekanú petržlenovú vňať a dobre premiešame.
  3. Postupne pridávame múku zmiešanú so sódou a vymiešame hladké cesto, ktoré na panvici (jemne ju potrite olejom) vyprážame z oboch strán dozlatista.
  4. Ak máte čas, nechajte pripravené cesto stáť 20 minút, palacinky tak budú ešte lahodnejšie.
  5. Upečené palacinky potierame maslom a podávame napríklad s kyslou smotanou.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár