Cuketové kolieska s cesnakom a kyslou smotanou zapečené v rúre

Pridal: NajLucka, 19.5.2021
Kategorie: Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa, Chuťovky, Cuketové recepty
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Ak ste sa dali na zdravú stravu alebo vám veľmi chutí cuketa, tak vyskúšajte tieto chutné cuketové kolieska s príchuťou cesnaku a kyslej smotany. Syr nesmie chýbať, preto zvoľte výraznejší, napríklad parmezán. Cuketová sezóna je v plnom prúde, tak určite vyskúšajte. Zelená, žltá alebo tigrovaná cuketa, každá jedna sa hodí.
FOTKA OD VÁS
Pridal: NajLucka, 19.5.2021
Kategorie: Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa, Chuťovky, Cuketové recepty
SUROVINY
4 kscuketa
120 gstrúhaný parmezán
podľa chuticesnak
180 gkyslá smotana
podľa chutisoľ
- Cuketu umyjeme, kraje odkrojíme a cuketu nakrájame na kolieska.
- Parmezán nastrúhame na hrubšom strúhadle a odložíme bokom.
- Kyslú smotanu vymiešame s prelisovaným cesnakom, ochutíme soľou a premiešame.
- Pripravíme si plech na pečenie, vyložíme ho papierom a poukladáme kolieska cukety. Potrieme kyslou smotanou s cesnakom, navrstvíme syr a dáme zapiecť do rúry.
- Syr môžete zmiešať s bylinkami, podľa toho, čo vám najviac chutí, hodí sa kôpor, koriander, jarná cibuľka.
Zdroj: Povar
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Cuketová kolečka s česnekem a zakysanou smetanou zapečená v troubě.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Cukiniowe krążki z czosnkiem i śmietaną zapiekane w piekarniku.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Zucchinischeiben mit Knoblauch und saurer Sahne überbacken an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Tepsiben sült parmezános, fokhagymás-tejfölös cukkiniszeletek.
KOMENTÁRE K RECEPTU