Cuketové kolieska s cesnakom a kyslou smotanou zapečené v rúre

Recept Cuketové kolieska s cesnakom a kyslou smotanou zapečené v rúre
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Ak ste sa dali na zdravú stravu alebo vám veľmi chutí cuketa, tak vyskúšajte tieto chutné cuketové kolieska s príchuťou cesnaku a kyslej smotany. Syr nesmie chýbať, preto zvoľte výraznejší, napríklad parmezán. Cuketová sezóna je v plnom prúde, tak určite vyskúšajte. Zelená, žltá alebo tigrovaná cuketa, každá jedna sa hodí.

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

4 kscuketa
120 gstrúhaný parmezán
podľa chuticesnak
180 gkyslá smotana
podľa chutisoľ

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Cuketu umyjeme, kraje odkrojíme a cuketu nakrájame na kolieska.
  2. Parmezán nastrúhame na hrubšom strúhadle a odložíme bokom.
  3. Kyslú smotanu vymiešame s prelisovaným cesnakom, ochutíme soľou a premiešame.
  4. Pripravíme si plech na pečenie, vyložíme ho papierom a poukladáme kolieska cukety. Potrieme kyslou smotanou s cesnakom, navrstvíme syr a dáme zapiecť do rúry.
  5. Syr môžete zmiešať s bylinkami, podľa toho, čo vám najviac chutí, hodí sa kôpor, koriander, jarná cibuľka.

Zdroj: Povar

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť