Cuketové hranolky obaľované v smotanovej omáčke a strúhanke so syrom

Recept Cuketové hranolky obaľované v smotanovej omáčke a strúhanke so syrom

Pridal: NajLucka, 26.11.2020

Kategorie: Chuťovky, Cuketové recepty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Cuketové hranolky obaľované v smotanovej omáčke a strúhanke so syrom. Zapečené sú v rúre, preto sú oveľa ľahšie ako vyprážané v oleji.

FOTKA OD VÁS

Pridal: NajLucka, 26.11.2020

Kategorie: Chuťovky, Cuketové recepty

SUROVINY

Budeme potrebovať:

1 kscuketa
1 hrnčekkyslá smotana
1 lyžicahorčica
1 kscibuľa
2 lyžičkyjablčný ocot
2 lyžičkymed
1/2 hrnčekastrúhanka
1/2 hrnčekastrúhaný syr
soľ
korenie

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Cuketu umyjeme a nakrájame na hranolčeky. Cibuľu nakrájame na kolieska a na rozpálenom oleji na panvici osmažíme do hneda.
  2. Osmaženú cibuľu vložíme do mixéra, pridáme med, ocot, horčicu, soľ, korenie a vymixujeme do hladkej hmoty. Do rozmixovanej hmoty pridáme smotanu a premiešame.
  3. V miske zmiešame strúhanku so strúhaným syrom. Každú hranolku namočíme do smotanovej marinády a obalíme ju v strúhanke so syrom.
  4. Hranolky ukladáme na plech na pečenie, ktorý sme vyložili papierom na pečenie. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov cca 10 - 15 minút.
  5. Ak vám zvýši smotanová omáčka, môžete ju podávať ako prílohu.

Zdroj: Povar

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť