Cuketové halušky - skvelá príloha

Recept Cuketové halušky - skvelá príloha
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Tieto cuketové halušky som objavila len nedávno na internete a musím povedať, že je to jeden z tých geniálne jednoduchých receptov, ktoré dokážu naozaj príjemne prekvapiť. Skvelá obmena klasickej prílohy, klasických halušiek iba z múky a vody alebo zo zemiakov. Skúste k mäsu s omáčkou, cuketu veľmi nie je cítiť, takže kto nevie, že do receptu išla nastrúhaná cuketa, ani ju neobjaví. Autor: Janaha

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

1 ksžltá cuketa
1 ksvajce
podľa potrebyhladká alebo polohrubá múka
štipkasoľ

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Postup je úplne jednoduchý. Cuketu očistíme (rozkrojíme, vydlabeme mäkké vnútro a olúpeme) a potom nastrúhame na jemno.
  2. Pridáme vajíčko, soľ a toľko múky, aby vzniklo primerane husté haluškové cesto. Pretlačíme cez sitko na halušky do vriacej vody a keď vyplávajú navrch, krátko ich povaríme.
  3. Vyberieme a ešte teplé servírujeme. Ak vieme, že halušky sa budú jesť neskôr, tak ich prepláchneme studenou vodou, jemne omastíme olejom a premiešame.
  4. Recept som si mierne upravila, vynechala som vegetu a múku dávam podľa potreby (v pôvodnom recepte je 6 lyžíc hladkej múky na jednu cuketu). Cuketu môžete dať samozrejme aj zelenú, ale ja mám radšej žltú, má podľa mňa jemnejšiu chuť ako zelená.
  5. Na moje veľké prekvapenie má tento recept u nás doma nevídaný úspech. Cuketové halušky som už robila nielen ako prílohu k mäsu na šťave, ale napríklad aj s vajíčkami alebo so syrovou omáčkou a tiež ako závarku do polievky. Mne osobne veľmi chutia napríklad aj na sladko s tvarohom :) A napríklad v tomto recepte som do nich pridala kôpor a podávala ako prílohu ku kuracím prsiam na smotane.

Môj blog: Recepty z mojej kuchyne

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť