NajRecept.sk Prílohy Halušky Cuketové halušky s bryndzou, cesnakom a kôprom
Cuketové halušky s bryndzou, cesnakom a kôprom
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Janaha    ·   14.9.2020

Cuketové halušky s bryndzou, cesnakom a kôprom

Jedna z mnohých variácií na moje obľúbené cuketové halušky, tentoraz s bryndzou, cesnakom a kôprom. Je to môj vlastný recept, určite odporúčam vyskúšať aspoň raz. Autor: Janaha

NAJLEPŠIE RECEPTY

Suroviny

Halušky:

1 ks
väčšia cuketa
1 ks
vajce
štipka
soľ
podľa potreby
polohrubá múka

Bryndzová omáčka:

250 g
ovčia bryndza
1 lyžica
najemno nasekaný čerstvý mladý kôpor
1 - 2 strúčiky
cesnak
podľa potreby
kyslá smotana
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Cuketu očistíme (rozkrojíme, vydlabeme mäkké vnútro a olúpeme) a nastrúhame na jemno. Pridáme vajíčko, soľ a toľko múky, aby vzniklo primerane husté "haluškové" cesto.
  2. Cesto pretlačíme cez sitko na halušky do vriacej vody a keď vyplávajú navrch, krátko (minútku) ich ešte povaríme.
  3. Uvarené halušky zlejeme, jemne pokvapkáme maslom alebo olejom a ešte teplé servírujeme s bryndzovou omáčkou.
  4. Bryndzová omáčka: Do bryndze som pretlačila 1 - 2 strúčiky cesnaku a pridala lyžicu najemno nasekaného mladého kôpru (podľa chuti i viac).
  5. Potom som ešte pridala trochu hustej kyslej smotany na zriedenie (podľa potreby) a všetko som spolu premiešala.

* Poznámka: Kto chce a má chuť, môže si na halušky dať aj trochu opraženej slaniny. Ak nemáte radi kôpor, môžete ho vynechať a budete mať len cuketové halušky s bryndzou prevoňané cesnakom. Výborná je na tieto halušky napr. aj kombinácia bryndze s pažítkou, bez cesnaku.

Môj blog: Recepty z mojej kuchyne

Video ochutnávky

Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár

Najnovšie recepty

Každý deň tipy na chutný chod pre celú rodinu

Viac receptov