Cuketové halušky s bryndzou, cesnakom a kôprom

Recept Cuketové halušky s bryndzou, cesnakom a kôprom
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Jedna z mnohých variácií na moje obľúbené cuketové halušky, tentoraz s bryndzou, cesnakom a kôprom. Je to môj vlastný recept, určite odporúčam vyskúšať aspoň raz. Autor: Janaha

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Halušky:

1 ksväčšia cuketa
1 ksvajce
štipkasoľ
podľa potrebypolohrubá múka

Bryndzová omáčka:

250 govčia bryndza
1 lyžicanajemno nasekaný čerstvý mladý kôpor
1 - 2 strúčikycesnak
podľa potrebykyslá smotana

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Cuketu očistíme (rozkrojíme, vydlabeme mäkké vnútro a olúpeme) a nastrúhame na jemno. Pridáme vajíčko, soľ a toľko múky, aby vzniklo primerane husté "haluškové" cesto.
  2. Cesto pretlačíme cez sitko na halušky do vriacej vody a keď vyplávajú navrch, krátko (minútku) ich ešte povaríme.
  3. Uvarené halušky zlejeme, jemne pokvapkáme maslom alebo olejom a ešte teplé servírujeme s bryndzovou omáčkou.
  4. Bryndzová omáčka: Do bryndze som pretlačila 1 - 2 strúčiky cesnaku a pridala lyžicu najemno nasekaného mladého kôpru (podľa chuti i viac).
  5. Potom som ešte pridala trochu hustej kyslej smotany na zriedenie (podľa potreby) a všetko som spolu premiešala.

* Poznámka: Kto chce a má chuť, môže si na halušky dať aj trochu opraženej slaniny. Ak nemáte radi kôpor, môžete ho vynechať a budete mať len cuketové halušky s bryndzou prevoňané cesnakom. Výborná je na tieto halušky napr. aj kombinácia bryndze s pažítkou, bez cesnaku.

Môj blog: Recepty z mojej kuchyne

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť