Cuketové halušky ako príloha alebo hlavné jedlo

Recept Cuketové halušky ako príloha alebo hlavné jedlo

Pridal: rebeka, 18.9.2020

Kategorie: Gnocchi, Ňoky, Cestoviny, Prílohy, Cuketové recepty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Ešte máte v chladničke cuketu? Vyskúšajte si pripraviť fantasické halušky či už do polievky, alebo ako hlavné jedlo so slaninou a opraženou cibuľkou, alebo ako prílohu k omáčke.

FOTKA OD VÁS

Pridal: rebeka, 18.9.2020

Kategorie: Gnocchi, Ňoky, Cestoviny, Prílohy, Cuketové recepty

SUROVINY

Suroviny:

1 vrecúško zemiakové cesto v prášku
cca 400 gmladá cuketa
2 ksvajce
1/2 sáčkuprášok do pečiva
soľ
podľa potrebyhrubá múka

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Cuketu aj so šupkou (pokiaľ je cuketa mladá) si nastrúhame na strúhadle, pridáme vajce, kypriaci prášok, osolíme a premiešame.
  2. Pridáme zemiakové cesto z vrecka, opäť premiešame a podľa potreby pridáme múku. Cesto nesmie byť príliš riedke. Konzistencia musí byť taká, aby sa lyžicou dali vykrajovať halušky.
  3. Do vriacej, osolenej vody hádžeme halušky veľkosti ... no, niečo medzi pinpongovou a golfovou loptičkou .. alebo ako chcete.
  4. Keď vyplávajú na hladinu, varíme ešte ďalších 7 minút.
    Vyberieme dierovanou lyžicou a potrieme rozpustenou masťou.
  5. Podávame ako prílohu k omáčke, kapuste alebo samostatne s opraženou slaninkou a opraženou cibuľkou a, napríklad, zeleninovým šalátom.

Ďakujeme za povolenie ku zdieľaniu receptu od skvelej 
kuchárky - Naďa Indruchová

Zdroj: Vaření s Tomem

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť