Cuketové halušky ako príloha alebo hlavné jedlo
Ešte máte v chladničke cuketu? Vyskúšajte si pripraviť fantasické halušky či už do polievky, alebo ako hlavné jedlo so slaninou a opraženou cibuľkou, alebo ako prílohu k omáčke.
FOTKA OD VÁS
SUROVINY
Suroviny:
1 vrecúško zemiakové cesto v prášku
cca 400 gmladá cuketa
2 ksvajce
1/2 sáčkuprášok do pečiva
soľ
podľa potrebyhrubá múka
- Cuketu aj so šupkou (pokiaľ je cuketa mladá) si nastrúhame na strúhadle, pridáme vajce, kypriaci prášok, osolíme a premiešame.
- Pridáme zemiakové cesto z vrecka, opäť premiešame a podľa potreby pridáme múku. Cesto nesmie byť príliš riedke. Konzistencia musí byť taká, aby sa lyžicou dali vykrajovať halušky.
- Do vriacej, osolenej vody hádžeme halušky veľkosti ... no, niečo medzi pinpongovou a golfovou loptičkou .. alebo ako chcete.
- Keď vyplávajú na hladinu, varíme ešte ďalších 7 minút.
Vyberieme dierovanou lyžicou a potrieme rozpustenou masťou. - Podávame ako prílohu k omáčke, kapuste alebo samostatne s opraženou slaninkou a opraženou cibuľkou a, napríklad, zeleninovým šalátom.
Ďakujeme za povolenie ku zdieľaniu receptu od skvelej
kuchárky - Naďa Indruchová
Zdroj: Vaření s Tomem
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Cuketové noky jako příloha nebo hlavní jídlo.
KOMENTÁRE K RECEPTU