Cuketová pomazánka - zásoby na zimu

Pridal: Triniti, 18.10.2020
Kategorie: Pomazánky, Zavaraniny, Cuketové recepty
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Ak máte veľa cukiet, pripravte si zásoby chutnej nátierky na zimu. Cuketovú zmes môžete použiť na hrianky, ako omáčku k mäsu alebo dokonca aj ako dip k lupienkom. Autor: Triniti
FOTKA OD VÁS
Pridal: Triniti, 18.10.2020
Kategorie: Pomazánky, Zavaraniny, Cuketové recepty
Čas prípravy:
Čas varenia:
SUROVINY
1 kgžltá cuketa
150 gcibuľa
100 gkečup
2 lyžicerastlinný olej
1 lyžicaocot
1 lyžičkasoľ
1 lyžičkakryštálový cukor
podľa chuticesnak
- Cuketu umyjeme a osušíme. Používajte mladú cuketu, ktorá nemá vo vnútri veľké jadierka, ale ak už máte staršiu a vnútri nájdete veľké jadierka, vydlabte ich lyžicou.
- Cuketu nakrájame na malé kocky, ktoré dáme do hrnca a varíme, kým sa cuketa nerozvarí. Ak nemáte veľa času, môžete cuketu rozomlieť na mäsovom mlynčeku.
- Cibuľu a cesnak očistíme a nasekáme nadrobno. Pridáme k rozvarenej cukete, osolíme, pridáme cukor a okoreníme podľa chuti.
- Pridáme olej, kečup a na malom ohni ešte dusíme cca 2-3 hodiny. Občas premiešame, aby sa cuketa nepripálila. Doba dusenia záleží od cukety, podľa toho, koľko vody pustí, preto varte cuketu do požadovanej hustoty nátierky.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Cuketová pomazánka - zásoby na zimu.
KOMENTÁRE K RECEPTU