Cuketová pomazánka - zásoby na zimu

Recept Cuketová pomazánka - zásoby na zimu

Pridal: Triniti, 18.10.2020

Kategorie: Pomazánky, Zavaraniny, Cuketové recepty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Ak máte veľa cukiet, pripravte si zásoby chutnej nátierky na zimu. Cuketovú zmes môžete použiť na hrianky, ako omáčku k mäsu alebo dokonca aj ako dip k lupienkom. Autor: Triniti

FOTKA OD VÁS

Pridal: Triniti, 18.10.2020

Kategorie: Pomazánky, Zavaraniny, Cuketové recepty

Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

1 kgžltá cuketa
150 gcibuľa
100 gkečup
2 lyžicerastlinný olej
1 lyžicaocot
1 lyžičkasoľ
1 lyžičkakryštálový cukor
podľa chuticesnak

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Cuketu umyjeme a osušíme. Používajte mladú cuketu, ktorá nemá vo vnútri veľké jadierka, ale ak už máte staršiu a vnútri nájdete veľké jadierka, vydlabte ich lyžicou.
  2. Cuketu nakrájame na malé kocky, ktoré dáme do hrnca a varíme, kým sa cuketa nerozvarí. Ak nemáte veľa času, môžete cuketu rozomlieť na mäsovom mlynčeku.
  3. Cibuľu a cesnak očistíme a nasekáme nadrobno. Pridáme k rozvarenej cukete, osolíme, pridáme cukor a okoreníme podľa chuti.
  4. Pridáme olej, kečup a na malom ohni ešte dusíme cca 2-3 hodiny. Občas premiešame, aby sa cuketa nepripálila. Doba dusenia záleží od cukety, podľa toho, koľko vody pustí, preto varte cuketu do požadovanej hustoty nátierky.
  5. Pridáme ocot a dusíme ďalších 10 minút. Potom nátierku odstavíme, naplníme do pohárov a poriadne uzatvoríme.
  6. Otočíme hore nohami, zakryjeme dekou a necháme vychladnúť. Skladujeme v tmavej, chladnej komore. Dobrú chuť!
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť