Cuketová pizza s mozzarelou bez múky

Recept Cuketová pizza s mozzarelou bez múky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Vynikajúce ľahké jedlo. Ak neviete odolať talianskemu jedlu a ste na pizze závislý, pripravte si pokojne takú zdravú variantu. Autor: Karambola

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Cesto:

2 ksmenšia cuketa
150 gmozzarella
2 ksvajce
oregano

Na vrch:

paradajkový pretlak / kečup
mozzarela
paprika
paradajka
syr
šunka

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Jednu cuketu nastrúhame na jemnom strúhadle a druhú cuketu nastrúhame na hrubom strúhadle. Poriadne osolíme a necháme stáť pol hodinu, aby cuketa pustila šťavu.
  2. Pripravíme si utierku alebo bavlnenú handru a cuketu poriadne odšťavíme. Je to veľmi dôležitý krok - treba cuketu dôkladne vyšťaviť, aby sa vám počas pečenia neroztiekla na plech, respektíve nepustila šťavu - raz sa mi to stalo, musela som počas pečenia šťavu zlievať z pekáča, ale na chuti to neubralo.
  3. Odšťavenú cuketu zmiešame s nastrúhanou mozarellou (mozzarelu strúhame na jemnom strúhadle) a pridáme aj vajcia. Premiešame, pridáme oregano podľa chuti alebo iné korenie, ktoré máte radi.
  4. Na plech rozložíme papier na pečenie, "vymodelujeme" okrúhle cesto na pizzu. Cesto dáme zapiecť do rúry vyhriatej na 220 stupňov. Keď cesto chytá zlatú farbu, vyberieme ho a potrieme základom, poukladáme suroviny. V mojom prípade to bola paprika, paradajka, ovčí syr, mozzarela.
  5. Pečieme ďalej, dozlata. Prajem vám dobrú a hlavne zdravú chuť!
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU

Výborně využitá nadúroda cuket. Chutná a zdravá variace na pizzu 👍

Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť