NajRecept.sk Zavaraniny Cuketová pikantná nátierka
Cuketová pikantná nátierka
Recept Cuketová pikantná nátierka
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Kvietok278 Kvietok278    ·   28.5.2024

Cuketová pikantná nátierka

Dostala som cukety. Spracovala som ich tak, že som urobila nátierky do pečenia a na toasty. Už som ju robila aj minulého roku. Zvyčajne som ju používala ako základ na pizzovníky namiesto klasického paradajkového pyré. A ak sme mali chuť na niečo špeciálne, tak som urobila toasty, ešte horúce som ich potrela nátierkou a ešte dala do rúry na 5 minút. Vrch som posypala syrom a raňajky alebo večere boli hotové. Autor: Dorisa

Suroviny
1 kg
cuketa
3 ks
cibuľa
3 strúčiky
cesnak
5 lyžíc
citrónová šťava
1 lyžica
sójová omáčka
1 lyžička
cukor
podľa chuti
chilli paprička
podľa chuti
soľ, čierne korenie
1 balíček
pomôcka na konzervovanie Dr.Oetker
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Umyté cukety (celé) nakrájame na kocky. Tiež nakrájame aj nadrobno cibuľu. Osolíme, pokvapkáme sójovou omáčkou, citrónovou šťavou, premiešame a necháme odležať.
  2. K zmesi pridáme roztlačený cesnak, olej, cukor, korenie, čili papričku a dusíme, kým nezmäknú.
  3. Potom zmes rozmixujeme ponorným mixérom. Natierame ju na chlebíček, pečivo, či hrianky. Môžeme ju použiť aj ako horčicu na rôzne druhy jedál. Nátierka je lahodnejšia, keď ju necháme v chlade odležať.
  4. Toto je recept (suroviny) na okamžité použitie, ak si budete nátierku chcieť pripraviť vo väčšom, tak je dobre ju sterilizovať v malých pohároch. Vtedy pridáme do zmesi aj pomôcku na konzervovanie. Okrem cukety môžeme dať do nátierky aj ďalšie druhy zeleniny, napríklad paradajky, papriku, feferónky.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár