Cuketová nátierka nielen na chleba, ale aj k párkom, klobásam, mäsu či hranolkám
Prešla som sa po záhrade, odtrhla 2 cukety, 6 paprík, 4 paradajky, chilli, manžel očistil hlávku cesnaku a hurá do kuchyne experimentovať. Všetko som umyla, cuketu očistila a nakrájané som všetko dala rozvariť, potom som všetko rozmixovala, ochutila a vznikla z toho vynikajúca cuketová nátierka. Autor: Ivana
Pridal: Womanbrunette, 16.10.2020
Kategorie: Pomazánky, Zavaraniny, Cuketové recepty
Čas prípravy:
Čas varenia:
SUROVINY
2 kscuketa
6 kspaprika
4 ksparadajka
4 kschilli
1 hlávkacesnak
2 lyžicesoľ
5 lyžíckryštálový cukor
100 mlocot
250 mlolej
podľa chutikorenie
podľa chutikajenské korenie
100 mlplnotučná horčica
2 lyžicedijonská horčica
- Cuketu a papriku očistíme, dáme do hrnca, pridáme nakrájané paradajky, nasekané chilli, nakrájaný cesnak a dáme variť do väčšieho hrnca.
- Pridáme soľ, cukor, ocot a olej. Dusíme, kým sa zelenina nezačne rozpadať.
- Potom pridáme korenie a kajenské korenie, horčicu a chvíľu ešte varíme.
- Po chvíli všetko tyčovým mixérom rozmixujeme a ešte horúcou nátierkou plníme čisté poháre, ktoré poriadne uzavrieme a otočíme hore dnom. Zakryjeme utierkou a necháme takto vychladnúť.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Cuketová pomazánka nejen na chleba, ale i k párkům, klobáskám, masu či hranolkům..
KOMENTÁRE K RECEPTU