Cuketa v pivnom cestíčku s cesnakovou omáčkou

Recept Cuketa v pivnom cestíčku s cesnakovou omáčkou
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Ak ešte nemáte dosť cukety, vyskúšajte aj cuketu v pivnom cestíčku. Chvála bohu, cuketu už v chladničke nemám, takže už nemusím vymýšľať nové recepty, aby som ju spotrebovala. Tento týždeň som už robila cuketovú polievku, cuketové placky a dokonca som už piekla aj cuketové buchty. Tento týždeň naozaj posledný recept z cukety, to už som sľúbila aj doma :)))) Autor: Lacusin

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

2 ksmladá cuketa

Cestíčko:

200 ghladká múka
2 ksvajce
0,25 lsvetlé pivo
štipkasoľ

Na vyprážanie:

cca 300 mlolej

Omáčka:

4 strúčikycesnak
4 lyžiceolej
štipkasoľ
1 lyžicasekaný petržlen
1 lyžičkacitrónová šťava

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Cuketu umyjeme, nakrájame na plátky, posypeme soľou a necháme vypotiť. Potom vysušíme obrúskom.
  2. Rozbijeme vajcia, pridáme k nim múku, soľ a pivo a rozmiešame v hladkej cestíčko.
  3. Plátky cukety namáčame do cestíčka a vyprážame v rozpálenom oleji dozlatista.
  4. Cesnak ošúpeme, pridáme k nemu olej, soľ, petržlen a citrónovú šťavu a vymiešame hladkú omáčku.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť