NajRecept.sk Čásť dňa Obed, Hlavné jedlo Cuketa v pivnom cestíčku s cesnakovou omáčkou
Cuketa v pivnom cestíčku s cesnakovou omáčkou
Recept Cuketa v pivnom cestíčku s cesnakovou omáčkou
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Lacusin Lacusin    ·   19.5.2021

Cuketa v pivnom cestíčku s cesnakovou omáčkou

Ak ešte nemáte dosť cukety, vyskúšajte aj cuketu v pivnom cestíčku. Chvála bohu, cuketu už v chladničke nemám, takže už nemusím vymýšľať nové recepty, aby som ju spotrebovala. Tento týždeň som už robila cuketovú polievku, cuketové placky a dokonca som už piekla aj cuketové buchty. Tento týždeň naozaj posledný recept z cukety, to už som sľúbila aj doma :)))) Autor: Lacusin

Suroviny
2 ks
mladá cuketa

Cestíčko:

200 g
hladká múka
2 ks
vajce
0,25 l
svetlé pivo
štipka
soľ

Na vyprážanie:

cca 300 ml
olej

Omáčka:

4 strúčiky
cesnak
4 lyžice
olej
štipka
soľ
1 lyžica
sekaný petržlen
1 lyžička
citrónová šťava
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Cuketu umyjeme, nakrájame na plátky, posypeme soľou a necháme vypotiť. Potom vysušíme obrúskom.
  2. Rozbijeme vajcia, pridáme k nim múku, soľ a pivo a rozmiešame v hladkej cestíčko.
  3. Plátky cukety namáčame do cestíčka a vyprážame v rozpálenom oleji dozlatista.
  4. Cesnak ošúpeme, pridáme k nemu olej, soľ, petržlen a citrónovú šťavu a vymiešame hladkú omáčku.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár