Čučoriedkový džem s minimom cukru

Recept Čučoriedkový džem s minimom cukru
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

U nás doma nesmie chýbať čučoriedkový domáci džemík, ktorý máme všetci radi len tak pomastený na chlebe. Nepridávam veľa cukru, je to zbytočné, pretože sa stratí chuť čučoriedok a dostaneme obyčajnú presladenú hmotu, ktorú by ste ani nevedeli kam použiť. 250 g cukru úplne stačí a tento rok som pridával namiesto obyčajného bieleho cukru trstinový. Autor: IvanK

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

1 kgčučoriedky
250 gcukor
1 bal.Gelfix Klasik 1: 1

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. 900 gramov umytých čučoriedok pomelieme na ovocnom mlynčeku a dáme do hrnca.
  2. Obsah vrecka Gelfix Klasik zmiešame s dvoma lyžicami cukru a pridáme k ovociu.
  3. Za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme. Pridáme zvyšok cukru, 100 g čučoriedok popučených vidličkou a povaríme 5-10 minút.
  4. Ešte horúce naplníme do pohárov, uzavrieme viečkom a otočíme na 5 minút dnom hore.
  5. Poháre potom zabalíme na pol dňa do deky alebo utierky.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť