Čučoriedkový džem s minimom cukru

Pridal: IvanK, 23.9.2020
Kategorie: Borievková, Džemy a marmelády, Zavaraniny, Čučoriedky, Podľa ovocia
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
U nás doma nesmie chýbať čučoriedkový domáci džemík, ktorý máme všetci radi len tak pomastený na chlebe. Nepridávam veľa cukru, je to zbytočné, pretože sa stratí chuť čučoriedok a dostaneme obyčajnú presladenú hmotu, ktorú by ste ani nevedeli kam použiť. 250 g cukru úplne stačí a tento rok som pridával namiesto obyčajného bieleho cukru trstinový. Autor: IvanK
FOTKA OD VÁS
Pridal: IvanK, 23.9.2020
Kategorie: Borievková, Džemy a marmelády, Zavaraniny, Čučoriedky, Podľa ovocia
SUROVINY
1 kgčučoriedky
250 gcukor
1 bal.Gelfix Klasik 1: 1
- 900 gramov umytých čučoriedok pomelieme na ovocnom mlynčeku a dáme do hrnca.
- Obsah vrecka Gelfix Klasik zmiešame s dvoma lyžicami cukru a pridáme k ovociu.
- Za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme. Pridáme zvyšok cukru, 100 g čučoriedok popučených vidličkou a povaríme 5-10 minút.
- Ešte horúce naplníme do pohárov, uzavrieme viečkom a otočíme na 5 minút dnom hore.
- Poháre potom zabalíme na pol dňa do deky alebo utierky.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Borůvkový džem s minimem cukru.
KOMENTÁRE K RECEPTU