Čučoriedkový cheesecake s polevou z mliečnej čokolády

Recept Čučoriedkový cheesecake s polevou z mliečnej čokolády
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Cheesecake patrí medzi moje obľúbené dezerty. Tento je vďaka čučoriedkam príjemne svieži a čokoládová poleva mu dodá sladkú bodku. Príprava nie je zložitá a chuť tohto koláča poteší každého.

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Korpus

200 gsušienky
100 gmaslo

Krém

500 gjemný tvaroh
250 gmascarpone
200 gkyslá smotana
2 kusyvajce
2 polievkové lyžicehladká múka
120 gpráškový cukor
150 grozmrazené čučoriedky (aj s trochou šťavy)
1 kus (20g)vanilínový cukor

Poleva

100 gmliečna čokoláda
50 mlsmotana na šľahanie

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. V mixéri si rozmixujeme sušienky. Pridáme k nim maslo izbovej teploty a znovu premixujeme. Zmes vysypeme do okrúhlej formy (priemer 24 cm) vystlanej papierom na pečenie. Sušienky rovnomerne popritláčame lyžicou po okrajoch aj na dno formy. Pripravený korpus dáme predpiecť do rúry na 180 stupňov cca 10 minút.
  2. Na krém si vyšľaháme tvaroh, mascarpone a kyslú smotanu. Po jednom prišľaháme vajíčka. Pridáme múku a cukor a prešľaháme.
  3. Rozmrazené čučoriedky s trochou šťavy a s vanilínovým cukrom rozmixujeme ponorným mixérom.
  4. Čučoriedkovú zmes pridáme do krému a premiešame. Takto pripravený krém nalejeme na korpus a dáme piecť do rúry vyhriatej na 155 stupňov približne 50 minút. Na dno formy dáme počas pečenia plech s vodou.
  5. Po dopečení by kraje mali byť upečené do zlatista, v strede sa môže ešte zdať surový. To nevadí, stuhne v chladničke. Po dopečení ho necháme ešte aspoň pol hodinu vychladnúť v pootvorenej rúre.
  6. Na polevu dáme zohriať do hrnca smotanu. Do misky nalámeme čokoládu a polejeme ju teplou smotanou. Miešaním získame čokoládovú polevu, ktorou polejeme vychladnutý cheesecake. Takto pripravený koláč odložíme na noc do chladničky.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť