Čučoriedkové kysnuté koláče s posýpkou

Recept Čučoriedkové kysnuté koláče s posýpkou
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Tak fantastický a tak jednoduchý. Asi najlepšie kysnuté cesto, aké existuje. Pracuje sa s ním skvele. Vôbec sa netrhá a nelepí. Použila som iba žĺtky, tie dodajú cestu vláčnosť a spôsobia hlavne to, že druhý deň sú koláče mäkké. Zvykne sa stať, že ak použijete celé vajíčka, tak druhý deň koláče stvrdnú a nebudú vôbec chutné. Autor: Reny Naty A.

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

500 ghladká múka
4 ksžĺtok
12 lyžičiekkrupicový cukor
štipkasoľ
200 mlolej
250 mlmlieko
1/2 kockydroždie

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Z mlieka, 2 lyžičiek cukru a droždia nechať vzísť kvások.
  2. Potom pridať k ostatným surovinám a spracovať hladké cesto.
  3. Nenechávať kysnúť a hneď robiť koláče.
  4. Dávala som čučoriedky zmiešané s cukrom - záleží na tom, ako sladké sú čučoriedky.
  5. Posypala som posýpkou - múka, cukor a maslo v rovnakom pomere.
  6. Piecť na 180° C asi 20 min, podľa farby.

Môj blog: Pečenie všetkého druhu ORIGINAL

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť