Čučoriedkové kocky s krémom z kyslej smotany a tvarohu

Recept Čučoriedkové kocky s krémom z kyslej smotany a tvarohu

Pridal: Lacusin, 14.6.2021

Kategorie: Múčniky, Dezerty, Čučoriedky, Podľa ovocia

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Celá rodina sme si pochutnali na ovocnom koláči. Krém je naozaj skvelý, kombinácia kyslej smotany a tvarohu chutí ako Pribináčik. Autor: Lacusin

FOTKA OD VÁS

Pridal: Lacusin, 14.6.2021

Kategorie: Múčniky, Dezerty, Čučoriedky, Podľa ovocia

SUROVINY

Korpus:

5 ksvajce
120 gkrupicový cukor
110 gpolohrubá múka
1 lyžičkaprášok do pečiva

Ovocná náplň:

250 gčučoriedky
200 mlvoda
3 lyžicekryštálový cukor
1 bal.vanilkový puding

Smotanová náplň:

400 gkyslá smotana
250 gmäkký tvaroh
2 lyžicepráškové kakao
4 lyžicepráškový cukor
200 mlsmotana na šľahanie
6 plátkovželatína

Na dohotovenie:

100 gbiela čokoláda
50 gsmotana na šľahanie
50 g na posypaniehorká čokoláda

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Vajcia vyšľahajte s cukrom do peny a zľahka vmiešajte múku zmiešanú s práškom do pečiva. Upečte pri 180° C dozlatista.
  2. Pripravte ovocnú náplň: čučoriedky dajte do kastrólika, zasypte cukrom a ľahko ich povarte. Potom pridajte puding rozmiešaný v studenej vode a povarte do zhustnutia. Ešte horúce nalejte na upečený korpus a nechajte vychladnúť.
  3. Pripravte smotanovú náplň:
    Kyslú smotanu zmiešame s tvarohom, kakaom a cukrom. Ďalej pridajte vyšľahanú smotanu. V 4 PL vody nechajte napučať želatínu, rozohrejte ju v mikrovlnnej rúre a pridajte k nej 3 lyžice krému. Ihneď vráťte ku zvyšku krému a dôkladne zamiešajte a navrstvite na čučoriedky.
  4. Nechajte stuhnúť aspoň 3 hodiny v chladničke.
  5. Smotanu na polevu zahrejte takmer k varu a rozmiešajte v nej nalámanú čokoládu. Polejte múčnik a posypte čokoládou. Opäť nechajte vychladiť.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť