NajRecept.sk Mäso Kuracie mäso Cordon bleu bez vyprážania, pečený v rúre
Cordon bleu bez vyprážania, pečený v rúre
Recept Cordon bleu bez vyprážania, pečený v rúre
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Triniti Triniti    ·   8.9.2021

Cordon bleu bez vyprážania, pečený v rúre

Bez zbytočného oleja, zapečený v rúre. Vynikajúca pochúťka ako hlavné jedlo. Niekto si nevie predstaviť zdravší variant kuracích závitkov alebo kuracích rezňov. Musím vám povedať, že aj ja som si myslela, že chuťovo to vôbec nebude ono, ale odkedy som vyskúšala zapekanie v rúre, už nevysmážam. Chuťovo sú takmer totožné s vysmážanými na oleji v panvici a sú oveľa zdravšie. K tomu zemiakový alebo zeleninový šalát, prípadne kúsok chleba a hlavný obed ako vyšitý. Autor: Triniti

Suroviny

Budeme potrebovať:

4 ks
kuracie prsia
1 lyžička
cesnakový prášok
1/2 lyžičky
korenie
1 lyžička
soľ
1 lyžička
sušená petržlenová vňať
5 lyžíc
horčica
8 plátkov
šunka
8 plátkov
syr
2 ks
vajce
1/4 šálky
mlieko
1,5 šálky
strúhanka
4 lyžice
olej
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Kuracie prsia očistíme a umyjeme. Prekrojíme ich na polovicu tak, aby sme dostali 8-9 kúskov (závisí to od hrúbky a veľkosti jednotlivých kuracích pŕs).
  2. Vyklepeme na tenký plátok, ktorý osolíme, okoreníme, posypeme cesnakovým práškom, sušenou petržlenovou vňaťou.
  3. Každý plátok potrieme horčicou, položíme plátok šunky, syra a zrolujeme.
  4. Obalíme v rozšľahanom vajíčku s mliekom a v strúhanke.
  5. Pripravíme si plech na pečenie, ktorý vystelieme alobalom a potrieme olejom. Položíme rolky a dáme zapiecť do rúry. Pečieme pri teplote 210 stupňov cca 35 minút. Dobrú chuť!
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár