Cordon bleu bez vyprážania, pečený v rúre

Recept Cordon bleu bez vyprážania, pečený v rúre
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Bez zbytočného oleja, zapečený v rúre. Vynikajúca pochúťka ako hlavné jedlo. Niekto si nevie predstaviť zdravší variant kuracích závitkov alebo kuracích rezňov. Musím vám povedať, že aj ja som si myslela, že chuťovo to vôbec nebude ono, ale odkedy som vyskúšala zapekanie v rúre, už nevysmážam. Chuťovo sú takmer totožné s vysmážanými na oleji v panvici a sú oveľa zdravšie. K tomu zemiakový alebo zeleninový šalát, prípadne kúsok chleba a hlavný obed ako vyšitý. Autor: Triniti

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Budeme potrebovať:

4 kskuracie prsia
1 lyžičkacesnakový prášok
1/2 lyžičkykorenie
1 lyžičkasoľ
1 lyžičkasušená petržlenová vňať
5 lyžíchorčica
8 plátkovšunka
8 plátkovsyr
2 ksvajce
1/4 šálkymlieko
1,5 šálkystrúhanka
4 lyžiceolej

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Kuracie prsia očistíme a umyjeme. Prekrojíme ich na polovicu tak, aby sme dostali 8-9 kúskov (závisí to od hrúbky a veľkosti jednotlivých kuracích pŕs).
  2. Vyklepeme na tenký plátok, ktorý osolíme, okoreníme, posypeme cesnakovým práškom, sušenou petržlenovou vňaťou.
  3. Každý plátok potrieme horčicou, položíme plátok šunky, syra a zrolujeme.
  4. Obalíme v rozšľahanom vajíčku s mliekom a v strúhanke.
  5. Pripravíme si plech na pečenie, ktorý vystelieme alobalom a potrieme olejom. Položíme rolky a dáme zapiecť do rúry. Pečieme pri teplote 210 stupňov cca 35 minút. Dobrú chuť!
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť