Čokoládový veľkonočný baránok

Recept Čokoládový veľkonočný baránok

Pridal: Triniti, 10.3.2021

Kategorie: Baránok, Veľká Noc, Sviatočné pečenie

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Nebíčko v papuľke. A to si vôbec nerobím srandu. Tá čokoládová poleva a dozdobenie s orieškami dá síce zabrať, ale stojí to za to. Pečiete aj vy baránka k blížiacim sa sviatkom? Autor: Triniti

FOTKA OD VÁS

Pridal: Triniti, 10.3.2021

Kategorie: Baránok, Veľká Noc, Sviatočné pečenie

Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

125 gmaslo
130 gpráškový cukor
1 bal.vanilkový cukor
2 ksvajce
130 ghladká múka
štipkasoľ
1/2 lyžičkyprášok do pečiva
50 gčokoláda
50 gnasekané orechy
čokoládová poleva
na dozdobenienasekané orechy

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Maslo spolu s práškovým cukrom vyšľaháme do peny, pridám vanilku, vajíčka a na záver zmiešanú sypkú zmes (múka + kypriaci prášok + soľ + nastrúhaná čokoláda + nasekané orechy).
  2. Takto pripravené cesto navrstvíme do formy, ktorú sme vymazali tukom a vysypali múkou.
  3. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 170 stupňov asi 50 minút.
  4. Po upečení necháme mierne vychladnúť a vrch polejeme čokoládovou polevou. Telo a uši ozdobíme sekanými orieškami. Tvár som zdobila tubami od Dr. Oetkera a doladila som to ešte mašľou.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU

Vynikající beránek 👍👍👍

Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť