Čokoládový šťavnatý cvikláč

Recept Čokoládový šťavnatý cvikláč

Pridal: Karambola, 4.4.2021

Kategorie: Múčniky, Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Vynikajúci koláčik, ktorý je vhodný ku kávičke po výdatnom obede. Ja som ho mala hotový do pol hodinky (čas bez pečenia). Je naozaj veľmi jednoduchý a veľmi chutný. A aj keď sa do cesta pridáva cvika, nikto kto ochutnal ju vôbec neuhádol. Vôbec ju tam necítiť. Koláčik je šťavnatý a prudko čokoládový, takže milovníci čokolády si prídu na svoje. Určite vyskúšajte a použite kyslý džem, vtedy je koláč najlepší. Autor: Karambola

FOTKA OD VÁS

Pridal: Karambola, 4.4.2021

Kategorie: Múčniky, Dezerty

SUROVINY

300 gcvikla
170 gpolohrubá múka
100 gčokoláda
125 gmaslo
170 ghnedý cukor
3 ksvajce
30 gkakao
1 bal.prášok do pečiva

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Cviklu som najprv olúpala a nastrúhala na jemnom strúhadle. Nevaríme ju ako je uvedené vo väčšine receptov. Je to síce náročnejšie na strúhanie, ale nevadí.
  2. Maslo s čokoládou som rozpustila nad parou a nechala trochu vychladnúť. Použila som kvalitnú 78%tnú čokoládu.
  3. Vajíčka som vyšľahala s cukrom do peny a postupne som primiešala vlažnú rozpustenú čokoládu s maslom, nastrúhanou cviklu a na záver múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom.
  4. Cesto vlejte do vyššieho plechu, ktorý sme vystlali papierom na pečenie. Rúru predhrejte na 180 ° C a pečte približne 30-40 minút.
  5. Povrch koláča som po upečení potrela kyslým domácim džemom (použila som džem z ríbezlí od mojej mamky), poliala rozpustenou vysokopercentnou čokoládou, do ktorej som pridala trochu mlieka, aby sa lepšie rozotierala a pri krájaní nepraskala.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť