Čokoládový šťavnatý cvikláč
Vynikajúci koláčik, ktorý je vhodný ku kávičke po výdatnom obede. Ja som ho mala hotový do pol hodinky (čas bez pečenia). Je naozaj veľmi jednoduchý a veľmi chutný. A aj keď sa do cesta pridáva cvika, nikto kto ochutnal ju vôbec neuhádol. Vôbec ju tam necítiť. Koláčik je šťavnatý a prudko čokoládový, takže milovníci čokolády si prídu na svoje. Určite vyskúšajte a použite kyslý džem, vtedy je koláč najlepší. Autor: Karambola
FOTKA OD VÁS
SUROVINY
300 gcvikla
170 gpolohrubá múka
100 gčokoláda
125 gmaslo
170 ghnedý cukor
3 ksvajce
30 gkakao
1 bal.prášok do pečiva
- Cviklu som najprv olúpala a nastrúhala na jemnom strúhadle. Nevaríme ju ako je uvedené vo väčšine receptov. Je to síce náročnejšie na strúhanie, ale nevadí.
- Maslo s čokoládou som rozpustila nad parou a nechala trochu vychladnúť. Použila som kvalitnú 78%tnú čokoládu.
- Vajíčka som vyšľahala s cukrom do peny a postupne som primiešala vlažnú rozpustenú čokoládu s maslom, nastrúhanou cviklu a na záver múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom.
- Cesto vlejte do vyššieho plechu, ktorý sme vystlali papierom na pečenie. Rúru predhrejte na 180 ° C a pečte približne 30-40 minút.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Čokoládový šťavnatý cvikláč.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Czekoladowe wilgotne ciasto z buraków.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Saftiger Schokoladenkuchen mit roter Beete an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Puha csokoládés-céklás kocka.
KOMENTÁRE K RECEPTU