NajRecept.sk Sviatočné pečenie Čokoládový krémeš s parížskou šľahačkou
Čokoládový krémeš s parížskou šľahačkou
Recept Čokoládový krémeš s parížskou šľahačkou
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
skatulkavkuchyni skatulkavkuchyni    ·   17.1.2022

Čokoládový krémeš s parížskou šľahačkou

Ochutnali ste už čokoládový krémeš? Ak nie, tak to treba rozhode napraviť. Krémová čokoládová vrstva a parížska šľahačka to je záruka dokonalej chuti.

35 min
Čas prípravy
10 min
Čas varenia
Suroviny

Základ:

1 bal.
lístkové cesto

Krém:

0,5 l
mlieko
1 bal.
čokoládový puding
3 lyžice
kryštálový cukor
200 ml
mlieko
1 bal.
parížska šľahačka
2 lyžice
práškový cukor
0,5 l
mlieko
1 bal.
čokoládový puding
3 lyžice
kryštálový cukor

Parížska šľahačka:

250 ml
smotana na šľahanie
100 g
tmavá čokoláda
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Na dno formy cca 20x20 cm si pripravíme upečené lístkové cesto. Ak máte väčšiu formu, množstvo si pokojne zdvojnásobte.
  2. Z pol litra mlieka, čokoládového pudingu a cukru si uvaríme čokoládový krém. Vylejeme na upečené lístkové cesto a necháme stuhnúť v chladničke.
  3. Na vrch navrstvíme parížsku šľahačku, ktorú sme si pripravili deň vopred.
  4. Parížska šľahačka: Smotanu s horkou čokoládou zohrejeme tak, aby sa čokoláda roztopila, ale smotana nezovrela. Necháme úplne vychladnúť a následne uložíme do chladničky na minimálne 12 hodín. Tuhý krém krátko vyšľaháme.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár