Čokoládový krémeš s parížskou šľahačkou

Recept Čokoládový krémeš s parížskou šľahačkou
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Ochutnali ste už čokoládový krémeš? Ak nie, tak to treba rozhode napraviť. Krémová čokoládová vrstva a parížska šľahačka to je záruka dokonalej chuti.

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Základ:

1 bal.lístkové cesto

Krém:

0,5 lmlieko
1 bal.čokoládový puding
3 lyžicekryštálový cukor
200 mlmlieko
1 bal.parížska šľahačka
2 lyžice práškový cukor
0,5 lmlieko
1 bal.čokoládový puding
3 lyžicekryštálový cukor

Parížska šľahačka:

250 mlsmotana na šľahanie
100 gtmavá čokoláda

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Na dno formy cca 20x20 cm si pripravíme upečené lístkové cesto. Ak máte väčšiu formu, množstvo si pokojne zdvojnásobte.
  2. Z pol litra mlieka, čokoládového pudingu a cukru si uvaríme čokoládový krém. Vylejeme na upečené lístkové cesto a necháme stuhnúť v chladničke.
  3. Na vrch navrstvíme parížsku šľahačku, ktorú sme si pripravili deň vopred.
  4. Parížska šľahačka: Smotanu s horkou čokoládou zohrejeme tak, aby sa čokoláda roztopila, ale smotana nezovrela. Necháme úplne vychladnúť a následne uložíme do chladničky na minimálne 12 hodín. Tuhý krém krátko vyšľaháme.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť