Čokoládový koláč "grankáčik" pripravený za 15 minút

Recept Čokoládový koláč "grankáčik" pripravený za 15 minút
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Tá poleva je neskutočná. Mám pocit, že som si tento dezert zamilovala práve kvôli tejto poleve. Určite vyskúšajte tento extra čokoládový dezert. Autor: Lacusin

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Cesto:

4 ksvajce
150 gkryštálový cukor
150 mlmlieko
150 mlolej
3 lyžicekakao
1 ksprášok do pečiva
250 ghladká múka

Poleva:

300 mlmlieko
2 lyžicekakao
1 lyžicazemiakový škrob
60 gkryštálový cukor
50 mlolej
100 gčokoláda
podľa potreby na ozdobuorechy

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Celé vajcia vyšľaháme s cukrom do svetlej peny. Pridáme mlieko a olej a opäť premiešame. Pridáme kakao a múku zmiešanú s práškom do pečiva.
  2. Cesto vlejeme do formy vymastenej a vysypanej formy a pečieme pri 180 ° C asi 15 minút. Upečenie vyskúšame špajdlou.
  3. Pripravíme si polevu. Mlieko zmiešame s kakaom, škrobom, cukrom a olejom. Dáme variť. Až začne zmes hustnúť, pridáme čokoládu a miešame do rozpustenia.
  4. Ihneď po upečení koláč rozkrájame, popicháme špajdlou a polejeme polevou. S formou ľahko niekoľkokrát buchneme, aby sa poleva dostala čo najviac do dier a rezov. Necháme hodinu vychladnúť. Môžeme ešte dozdobiť orechy.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť