Čokoládový cheesecake s mascarpone

Recept Čokoládový cheesecake s mascarpone
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Najlepší čokoládový cheesecake s mascarpone. Mňamka! Autor: Monička

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:

SUROVINY

Základ:

2 bal.Bebe sušienky
180 gmaslo

Náplň:

500 gmascarpone
250 gčokoláda na varenie
1 ksprášková šľahačka (prípadne 150 ml smotany na šľahanie)
130 mlmlieko

Poleva:

130 mlsmotana na šľahanie
100 gčokoláda

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Rozdrvíme si bebe sušienky, môžu zostať aj väčšie kúsky, nemusíme rozdrviť na jemno, nasypeme do misky a zalejeme rozpusteným maslom. Vytvoríme hustú masu, ktorú natlačíme do tortovej formy, ktorú si vyložíme alobalom.
  2. Rozpustíme čokoládu v miske nad parou, necháme chvíľočku vychladnúť a potom pridáme do mascarpone. Vyšľaháme si smotanu na šľahanie a pridáme k ostatným surovinám. Všetko spolu vymiešame a vylejeme do tortovej formy.
  3. Do hrnca si nalejeme smotanu na šľahanie a na kocky nalámanú čokoládu a necháme zohriať. Akonáhle sa čokoláda roztopí, odstavíme z ohňa (ale nevaríme). Chvíľu necháme vychladnúť a nalejeme na krém. Dáme do chladničky do druhého dňa.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť