NajRecept.sk Sviatočné pečenie Narodeniny Čokoládovo malinový tart s bohatou vrstvou šľahačky
Čokoládovo malinový tart s bohatou vrstvou šľahačky
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
skatulkavkuchyni    ·   21.1.2022

Čokoládovo malinový tart s bohatou vrstvou šľahačky

Poznáte niekoho kto by nemiloval kombináciu čokoláda, maliny a šľahačka? Dokonalá kombinácia chutí. Keď tento koláčik ochutnáte, tak budete nadšení. Nie je vôbec zložitý na prípravu a zaručene bude chutiť aj vám.

45 min
Čas prípravy
25 min
Čas varenia

NAJLEPŠIE RECEPTY

Suroviny

Korpus:

75 g
celozrnné keksy
75 g
mandľová múka
70 g
maslo

Krém:

250 ml
smotana na šľahanie
125 g
tmavá čokoláda
1 ks
vajce

Krém II:

250 g
maliny
2 lyžice
malinový džem
250 ml
smotana na šľahanie
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Keksy rozmixujeme a zmiešame s mandľovou múkou a roztopeným maslom. Vytlačíme do formy na pečenie s priemerom 20 cm a pečieme na 180°C asi 5 minút.
  2. Medzitým si vo vodnom kúpeli roztopíme horkú čokoládu spolu so šľahačkovou smotanou. Nakoniec zašľaháme jedno vajce.
  3. Pripravený krém vylejeme na predpečený korpus a spolu ešte pečieme na 160°C 15-20 minút. Necháme vychladnúť a navrch natrieme malinový džem.
  4. Posypeme malinami, môžete použiť aj čerstvé. Nakoniec navrstvíme vyšľahanú šľahačkovú smotanu a necháme v chladničke vychladiť.

Video ochutnávky

Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár

Najnovšie recepty

Každý deň tipy na chutný chod pre celú rodinu

Viac receptov