Čokoládovo jahodový dezert s cukríkmi

Recept Čokoládovo jahodový dezert s cukríkmi

Pridal: adkas, 23.3.2021

Kategorie: Nepečené dezerty, Dezerty, Chuťovky, Jahody, Podľa ovocia

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Nepečený dezert, ktorý je veľmi jednoduchý na prípravu. Spojenie jahodovej a čokoládovej chuti je pre mňa jednou z tých najlepších kombinácií. Autor: Aďka

FOTKA OD VÁS

Pridal: adkas, 23.3.2021

Kategorie: Nepečené dezerty, Dezerty, Chuťovky, Jahody, Podľa ovocia

SUROVINY

2 plechovky (2x170 g)kondenzované mlieko
2 bal.jahodové želé
400 mlvoda
1 bal.mliečne Lindt cukríky
1 bal.dlhé detské piškóty
na namočeniejahodový sirup
50 gmliečna čokoláda
10 lyžícsmotana na šľahanie

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Želé zalejeme 200 ml vody a dáme rozpustiť do mikrovlnky na 30 sekúnd. Premiešame a pokračujeme v zahrievaní - ďalších 30 sekúnd. Ak je želé rozpustené, prilejeme 200 ml studenej vody. Prelejeme do väčšej misy a šľaháme.
  2. Do našľahaného želé prilejeme za stáleho šľahania kondenzované mlieko a spolu dobre vyšľaháme (2-3 minúty). Ak chcete mať jahodovú penu tuhšej konzistencie stačí pridať len 100 ml vody do rozpusteného želé.
  3. Polovicu zmesi vylejeme do formy na chlieb s objemom 1500 ml, ktorú sme vyložili potravinárskou fóliou. Uložíme detské piškóty namočené z jednej strany do jahodového sirupu.
  4. Odložíme do mrazničky, aby nám masa mierne stuhla. Rovnako postupujeme s druhou polovicou želé a znova poukladáme piškóty.
  5. Znovu dezert odložíme do mrazničky na 15 minút, nezabudnite uzavrieť fóliu. Dezert po 15 minútach preložíme do chladničky na minimálne 3 hodiny.
  6. Pred podávaním vyklopíme na tácku a opatrne odstránime fóliu. Ozdobíme polovicami mliečnych cukríkov Lindt a polejeme rozpustenou mliečnou čokoládou, do ktorej sme pridali smotanu (čokoláda sa pri krájaní nebude lámať).

Zdroj: Adkas-tastyfood

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť