NajRecept.sk Dezerty Nepečené dezerty Čokoládovo jahodový dezert s cukríkmi
Čokoládovo jahodový dezert s cukríkmi
Recept Čokoládovo jahodový dezert s cukríkmi
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
adkas adkas    ·   23.3.2021

Čokoládovo jahodový dezert s cukríkmi

Nepečený dezert, ktorý je veľmi jednoduchý na prípravu. Spojenie jahodovej a čokoládovej chuti je pre mňa jednou z tých najlepších kombinácií. Autor: Aďka

Suroviny
2 plechovky (2x170 g)
kondenzované mlieko
2 bal.
jahodové želé
400 ml
voda
1 bal.
mliečne Lindt cukríky
1 bal.
dlhé detské piškóty
na namočenie
jahodový sirup
50 g
mliečna čokoláda
10 lyžíc
smotana na šľahanie
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Želé zalejeme 200 ml vody a dáme rozpustiť do mikrovlnky na 30 sekúnd. Premiešame a pokračujeme v zahrievaní - ďalších 30 sekúnd. Ak je želé rozpustené, prilejeme 200 ml studenej vody. Prelejeme do väčšej misy a šľaháme.
  2. Do našľahaného želé prilejeme za stáleho šľahania kondenzované mlieko a spolu dobre vyšľaháme (2-3 minúty). Ak chcete mať jahodovú penu tuhšej konzistencie stačí pridať len 100 ml vody do rozpusteného želé.
  3. Polovicu zmesi vylejeme do formy na chlieb s objemom 1500 ml, ktorú sme vyložili potravinárskou fóliou. Uložíme detské piškóty namočené z jednej strany do jahodového sirupu.
  4. Odložíme do mrazničky, aby nám masa mierne stuhla. Rovnako postupujeme s druhou polovicou želé a znova poukladáme piškóty.
  5. Znovu dezert odložíme do mrazničky na 15 minút, nezabudnite uzavrieť fóliu. Dezert po 15 minútach preložíme do chladničky na minimálne 3 hodiny.
  6. Pred podávaním vyklopíme na tácku a opatrne odstránime fóliu. Ozdobíme polovicami mliečnych cukríkov Lindt a polejeme rozpustenou mliečnou čokoládou, do ktorej sme pridali smotanu (čokoláda sa pri krájaní nebude lámať).

Zdroj: Adkas-tastyfood

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár