Čokoládovo jahodová torta

Recept Čokoládovo jahodová torta
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Tak musím sa aj ja pochváliť, torta pre mamičku k narodeninám :) :)

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Čokoládový krém:

500 mlmlieko
50 gpráškový cukor
1,5 bal.čokoládový puding
2 ksžĺtok
150 g70% horká čokoláda
250 gmaslo

Jahodový krém:

250 gjahody
1/2 bal.vanilkový puding
90 gpráškový cukor
125 gmaslo

Poleva:

125 ghorká čokoláda
125 mlsmotana na šľahanie

Korpus:

6 ksvajce
250 gkryštálový cukor
6 lyžícolej
štipkasoľ
240 ghladká múka

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Čoko krém:
    Mlieko, cukor, puding, žĺtky šup do hrnca a uvaríme hustý puding, odstavíme a pridáme na kúsky nalámanú čoko a miešaním rozpustíme. Prikryjeme alobalom a necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme do peny, pridáme po lyžiciach puding a vyšľaháme hladký krém.
  2. Jahodový krém:
    Jahody rozmixujeme na kašu, pridáme puding, premiešame a uvaríme hustú kašu, necháme vychladnúť. Maslo s cukrom vyšľaháme do peny, pridáme vychladnutú jahodovú dreň a vymiešame hladký krém.
  3. Korpus: recept na korpus najdete TU: Najdokonalejší tortový korpus od Reny
  4. Korpus rozdelíme na 3 časti. Na jednu natrieme čoko krém, položíme druhú časť cesta, natrieme jahodový krém, položíme tretí plát cesta a celú tortu potrieme čokoládovým krémom. Na vrch čokoládovú polevu - 125 g horká čokoláda, 125 ml smotana na šľahanie - smotanu ohrejeme, odstavíme, pridáme na kúsky nalámanú čoko a miešaním ju rozpustíme. Necháme mierne vychladnúť a polejeme celý povrch a necháme postekať po krajoch. Cukrárskym sáčkom som ešte zdobila, poukladala jahody a odložila na noc do chladničky. Poleva a krém pekne stuhol.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť