Čokoládové vianočné hviezdy

Recept Čokoládové vianočné hviezdy
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Hviezdičky, srdiečka, stromčeky, kolieska alebo iné tvary používané pri pečení vianočného pečiva. Kakaové cesto, čokoládová plnka a glazúra z čokolády sa skrýva v tomto recepte. Autor: Triniti

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Cesto:

150 ghladká múka
100 gkukuričný škrob
60 gpráškový cukor
30 gkakao
125 gmaslo
1 ksvajce
2 lyžicesmotana alebo mlieko

Plnka:

100 gbiela čokoláda
50 mlsmotana na šľahanie
3 lyžicekokosový alebo iný likér

Glazúra:

100 gtmavá čokoláda
3 lyžiceolej

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Múku, škrob, práškový cukor a kakao preosejeme cez jemné sitko minimálne 2x. Pridáme na kocky nakrájané maslo, vajíčko a smotanu alebo mlieko a spracujeme hladké cesto, ktoré odložíme do chladničky na pol hodiny až hodinu.
  2. Cesto rozvaľkáme na tenší plát, z ktorého vykrojíme hviezdičky a ukladáme ich na papierom vyložený plech na pečenie. Nezabudnite do každej druhej hviezdičky urobiť malú dierku.
    Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 190 stupňov cca 7 minút, ale záleží na hrúbke cesta.
  3. Bielu čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli, pridáme smotanu a miešaním všetko spojíme. Necháme vychladnúť a pridáme likér.
  4. Vo vodnom kúpeli rozpustíme aj tmavú čokoládu, pridáme olej a premiešame.
  5. Najskôr hviezdičku s dierkou namočíme do čokolády a necháme stuhnúť, potom ich lepíme krémom.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť