Čokoládové valčeky obalené vo vanilkovom cukre

Recept Čokoládové valčeky obalené vo vanilkovom cukre
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

U nás doma je to tradičná vianočná pochúťka, ktorej neodolá nikto. Čokoládové valčeky obalené vo vanilkovom cukre. Autor: Triniti

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Budeme potrebovať:

200 ghorká čokoláda
100 gmleté vlašské orechy
1 kspomaranč
4 lyžicemed
2 lyžicerum
1 bal.vanilkový cukor

Na obalenie:

1 lyžicavanilkový cukor
1 lyžicakryštálový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Kvalitnú horkú čokoládu nastrúhame na hrubom strúhadle, pridáme mleté vlašské orechy, nastrúhanú pomarančovú kôru a vanilkový cukor.
  2. Lyžicou premiešame a pridáme rum, med a spracujeme do pevnej hmoty, z ktorej vieme tvarovať valčeky.
  3. Ukladáme ich na papierom vystlaný plech alebo tanier, prípadne tácku a obalíme ich v zmesi kryštálového a vanilkového cukru. Odložíme do chladu najlepšie na celú noc a môžeme podávať.
  4. Úplne jednoduché vianočné valčeky, ktoré zvládnu pripraviť aj začiatočníci v kuchyni.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť