Čokoládové rezy

Recept Čokoládové rezy
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Čokoládový zákusok s čokoládovou polevou na vrchu. Príprava je nenáročná a chuť fenomenálna. Zdobila som ešte bielou čokoládou, aby rezy vyzerali slávnostnejšie, určite vyskúšajte aj na rôzne oslavy. My máme veľmi radi čokoládové zákusky a ešte ak pridáte kvalitnú čokoládu, tak nie je o čom. Autor: Triniti

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Cesto:

6 ksvajce
8 lyžíckryštálový cukor
4 lyžicekakao
8 lyžícolej
8 lyžícmlieko
8 lyžícpolohrubá múka
1 bal.prášok do pečiva

Krém:

1 lmlieko
11 lyžíckryštálový cukor
1 bal.čokoládový puding
2 bal.premium čokoládový puding Dolcet
2 lyžicehladká múka
80 gmaslo
125 mlsmotana na šľahanie

Poleva:

300 mlsmotana na šľahanie
150 ghorká čokoláda

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Cesto:
    Vaječené bielky vyšľaháme do tuhej peny a postupne pridávame cukor, žĺtky, kakao, olej, mlieko. Na záver pridávame múku zmiešanú s práškom do pečiva a premiešame.
    Pripravené cesto navrstvíme na plech s veľkosťou 30x40 cm, ktorý sme vystlali papierom. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 150 stupňov cca 30 minút. Upečené cesto vyberieme a necháme vychladnúť. Vychladnuté prekrojíme na polovicu.
  2. Krém:
    Pudingy, cukor a hladkú múku zmiešame, pridáme trochu mlieka a rozmiešame, aby sme nemali hrudky. Zvyšné mlieko dáme na oheň a privedieme k varu. Pridáme rozmiešané pudingy a uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť.
    Maslo vyšľaháme so smotanou do krémovej hmoty a postupne po lyžiciach primiešame čokoládový puding.
  3. Na jednu časť cesta navrstvíme polovicu krému, položíme druhý plát cesta a natrieme zvyšný krém.
  4. Poleva:
    Smotanu ohrejeme a odstránime z ohňa. Pridáme na kúsky nalámanú čokoládu a miešaním ju rozpustíme. Keď sa čokoláda rozpustila nalejeme ju na krém a necháme stuhnúť.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť