Čokoládové crinkles

Recept Čokoládové crinkles
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Crinkles charakterizuje popraskaná textúra, ktorá ich zdobí a dodáva čokoládovej hmote kontrast s polevou z práškového cukru. Názov pochádza z anglického crinkles, teda pokrčené alebo popraskané. Tieto sušienky s intenzívnou čokoládovou príchuťou sa v Európe zvyčajne pripravujú v čase Vianoc. Ich históriu je ťažké presne poznať, pretože aj medzi Nemeckom a Belgickom sa sporia o svoj tradičný recept. Obľúbite si ich pre nenáročnú prípravu ale aj rôznodosť, nakoľko sa dajú pripraviť aj v iných príchutiach.

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

225 ghorká čokoláda
60 gmaslo
2 ksvajce
100 gkryštálový cukor
225 ghladká múka
1 lyžičkavanilkový extrakt
1 lyžičkakypriaci prášok do pečiva
1 štipkasoľ

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Čokoládu spolu s maslom rozpustíme vo vodnom kúpeli a odstavíme. Vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny.
  2. Pridáme vychladnutú čokoládu, vanilkový extrakt a múku s kypriacim práškom a soľou. Cesto necháme odležať v chladničke cca pol hodinu.
  3. Z cesta potom formujeme guľky o veľkosti vlašského orecha. Obalíme ich v krupicovom cukre a potom v práškovom cukre.
  4. Uložíme ich na plech s papierom na pečenie a pečieme na 170°C cca 10 minút. Mali by byť na povrchu popraskané a vnútri vláčne.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť