NajRecept.sk Sviatočné pečenie Čokoládové crinkles
Čokoládové crinkles
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
skatulkavkuchyni    ·   17.1.2022

Čokoládové crinkles

Crinkles charakterizuje popraskaná textúra, ktorá ich zdobí a dodáva čokoládovej hmote kontrast s polevou z práškového cukru. Názov pochádza z anglického crinkles, teda pokrčené alebo popraskané. Tieto sušienky s intenzívnou čokoládovou príchuťou sa v Európe zvyčajne pripravujú v čase Vianoc. Ich históriu je ťažké presne poznať, pretože aj medzi Nemeckom a Belgickom sa sporia o svoj tradičný recept. Obľúbite si ich pre nenáročnú prípravu ale aj rôznodosť, nakoľko sa dajú pripraviť aj v iných príchutiach.

45 min
Čas prípravy
10 min
Čas varenia

NAJLEPŠIE RECEPTY

Suroviny
225 g
horká čokoláda
60 g
maslo
2 ks
vajce
100 g
kryštálový cukor
225 g
hladká múka
1 lyžička
vanilkový extrakt
1 lyžička
kypriaci prášok do pečiva
1 štipka
soľ
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Čokoládu spolu s maslom rozpustíme vo vodnom kúpeli a odstavíme. Vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny.
  2. Pridáme vychladnutú čokoládu, vanilkový extrakt a múku s kypriacim práškom a soľou. Cesto necháme odležať v chladničke cca pol hodinu.
  3. Z cesta potom formujeme guľky o veľkosti vlašského orecha. Obalíme ich v krupicovom cukre a potom v práškovom cukre.
  4. Uložíme ich na plech s papierom na pečenie a pečieme na 170°C cca 10 minút. Mali by byť na povrchu popraskané a vnútri vláčne.

Video ochutnávky

Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár

Najnovšie recepty

Každý deň tipy na chutný chod pre celú rodinu

Viac receptov