Čokoládová torta s jahodami

Recept Čokoládová torta s jahodami
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Jedinečná chuť ovocia a čokolády. Jednoduchá torta zaručí veľký úspech. Neváhajte a vyskúšajte.

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Cesto:

6 ksvajce
180 gpráškový cukor
120 gpolohrubá múka
60 gkakao
80 gkukuričný škrob
1 bal.vanilkový cukor

Náplň:

350 gjahody
350 mlsmotana na šľahanie
300 ghorká čokoláda
1 bal.vanilkový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Rúru si predhrejeme na 180 stupňov a pripravíme si tortovú formu s priemerom 26 cm.
  2. Žĺtky si oddelíme od bielkov. Žĺtky si vyšľaháme s cukrom, vanilkou na krémovú hmotu. Jemne premiešame a prisypávame múku zmiešanú s kakaom a kukuričným škrobom. Bielky vyšľaháme zvlášť na tuhý sneh a primiešame ich ku kakaovej hmote.
  3. Vylejeme do formy na pečenie. Pečieme cca 25-30 minút. Upečený necháme vychladnúť a následne odstránime formu a rozpolíme ho na polovicu tak, aby sme dostali dva kruhy.
  4. Čokoládu s vanilkou si rozpustíme vo vodnom kúpeli. Zvlášť si vyšľaháme smotanu na šľahanie.
  5. Na upečený korpus si nalejeme tenkú vrstvu čokolády a necháme stuhnúť. Navrstvíme šľahačku, na ktorú poukladáme jahody. Prikryjeme druhým plátom cesta. Vrch polejeme zvyšnou čokoládou a necháme stuhnúť.
  6. Keď nám čokoláda stuhla, celú tortu umiestnime do chladničky na cca 3 hodiny a viac. Následne krájame na rezy a podávame. Dobrú chuť!
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť