Čokoládová roláda s tvarohom a banánom

Recept Čokoládová roláda s tvarohom a banánom
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

V jednoduchosti je krása a samozrejme i chuť! Banánové rolády sú najlepšie. Recept je vhodný aj pre začiatočníkov, aj keď sa bojíte rolády, nezúfajte. Pokiaľ ju stočíte ešte horúcu aj s papierom na pečenie a s vlhkou utierkou, nikdy sa vám nezlomí ani nepraskne. To je pravidlo, stáčať ju za horúca! Banán dovnútra je už taká klasika, neviem si predstaviť roládu bez banánu, aj keď je veľa receptov bez, ale pre mňa je roláda roládou vtedy, ak je s banánom. Autor: Petra H.

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Cesto:

3 ksvajce
2 lyžicepolohrubá múka
2 lyžicekakao
1/2 bal.prášok do pečiva
2 lyžicekryštálový cukor

Náplň:

400 gtvaroh
1 ksvajce
3 lyžicekryštálový cukor
50 mlkyslá smotana
1 bal.vanilkový cukor
banán
na ozdobupráškový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Zmiešame si tvaroh, vajcia, cukor, vanilku, kyslú smotanu a vymiešame hladkú hmotu.
  2. Pripravíme si cesto. Žĺtky si vyšľaháme s cukrom.
  3. Primiešame múku, ktorú sme si zmiešali s kakaom a práškom do pečiva.
  4. Z bielkov si vyšľaháme tuhý sneh, ktorý následne zľahka vmiešame do kakaovej hmoty.
  5. Pripravenú tvarohovú plnku si vylejeme do plechu na pečenie (26x37 cm), ktorý sme si vystlali papierom a na plnku nalejeme vymiešané cesto.
  6. Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 15-18 minút.
  7. Upečené cesto s plnkou vyberieme, položíme na navlhčený uterák, ktorý sme si posypali práškovým cukrom a zrolujeme. Necháme mierne vychladnúť.
  8. Následne si cesto rozprestrieme a položíme celý banán a späť zrolujeme. Necháme zrolované úplne vychladnúť.
  9. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom, nakrájame na plátky a podávame. Dobrú chuť!
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť