NajRecept.sk Dezerty Rolády Sladké rolády Čokoládová roláda s banánom
Čokoládová roláda s banánom
Recept Čokoládová roláda s banánom
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
NajLucka NajLucka    ·   25.11.2020

Čokoládová roláda s banánom

Veľmi chutná a, hlavne, rýchla na prípravu. Roláda plnená maslovým krémom a uprostred obľúbený banán. Vyskúšajte túto bleskovku.

Suroviny

Cesto:

6 ks
vajce
6 lyžíc
kryštálový cukor
3 lyžice
kakao
1/2 lyžičky
prášok do pečiva

Náplň:

200 ml
mlieko
2 lyžice
hladká múka
250 g
maslo
1 ks
vajce
1 lyžička
vanilkový cukor
2 lyžice
kakao
4 lyžice
práškový cukor
2 ks
banán
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Rúru si predhrejeme na 180 stupňov a pripravíme si plech na pečenie o veľkosti 25 x 35 cm. Vyložíme ho papierom a pustíme sa do prípravy cesta.
  2. Bielka a žĺtky si oddelíme. Bielka si vyšľaháme na tuhý sneh. Žĺtky si vymiešame s cukrom do peny a postupne pridávame kakao, prášok do pečiva a spojíme. Nakoniec pridáme vyšľahaný sneh z bielkov a jemne vareškou premiešame.
  3. Takto pripravené cesto si navrstvíme na plech a dáme piecť po dobu 7-10 minút. Po upečení cesto zrolujeme aj s papierom a necháme ho vychladnúť. Vychladnuté cesto rozprestrieme a stiahneme papier.
  4. Do mlieka si pridáme múku a dôkladne rozmiešame, aby sme nemali hrudky. Dáme na mierny oheň a varíme do zhustnutia. Keď je hmota hustá, odstavíme z tepla a primiešame vajíčko. Dôkladne spojíme a necháme vychladnúť.
  5. Maslo si vymiešame do peny a postupne pridáme vychladnutú mliečnu zmes.
  6. Vyšľahanú hmotu si rozdelíme na 2 časti - jedna menšia a druhá väčšia. Do väčšej časti pridáme kakao, práškový cukor a do menšej časti vmiešame vanilkový cukor. Dôkladne spojíme.
  7. Upečený plát cesta potrieme bielou (vanilkovou) časťou plnky a na ňu navrstvíme kakaovú časť (trochu kakaovej plnky si necháme na ozdobenie). Na okraj položíme celé banány a zrolujeme.
  8. Vrch potrieme odloženou kakaovou náplňou a ozdobíme podľa seba (môžeme posypať kakaom). Dáme do chladničky po dobu 2 hodín a podávame. Dobrú chuť!

Zdroj: Kuchennelasuchowanie

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár