NajRecept.sk Dezerty Bábovky Čokoládová bábovka s pomarančovou príchuťou
Čokoládová bábovka s pomarančovou príchuťou
Recept Čokoládová bábovka s pomarančovou príchuťou
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
NajLucka NajLucka    ·   7.4.2021

Čokoládová bábovka s pomarančovou príchuťou

Nádherná vôňa pri pečení a fenomenálna chuť pri papaní. V pozadí chuť pomarančovej kôry. Mňam!

Suroviny

Cesto:

4 ks
vajce
370 g
polohrubá múka
300 g
kryštálový cukor
250 g
maslo
1 lyžička
prášok do pečiva
1/2 lyžičky
jedlá sóda
1 bal.
vanilkový cukor
3 lyžičky
pomarančová kôra
250 ml
biely jogurt
55 g
biela čokoláda
55 g
horká čokoláda

Poleva:

250 g
čokoláda
50 ml
voda
125 g
maslo
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Vajíčka vymiešame s kr. a vanilkovým cukrom do peny. Postupne pridáme mäkké maslo (210 g) a šľaháme pár minút. Pridáme preosiatu múku s práškom do pečiva a jedlou sódou, potom pridáme jogurt a hmotu rozdelíme na polovicu. Do jednej časti pridáme roztopenú tmavú čokoládu s maslom (20 g) a do druhej rozpustenú bielu čokoládu s maslom (20 g) a s nastrúhanou pomarančovou kôrou.
  2. Pripravíme si formu na bábovku a dôkladne ju vymažeme tukom a vysypeme hrubou múkou. Navrstvíme tmavé cesto, potom biele cesto a lyžicou urobíme mramorový vzor. Upečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov cca 50 - 55 minút. Upečenú bábovku necháme vychladnúť a opatrne vyberieme z formy.
  3. Čokoládu rozpustíme spolu s maslom vo vodnom kúpeli, pridáme trochu vody a spojíme. Vychladnutú bábovku polejeme mierne vychladnutú polevou a necháme stuhnúť.

Zdroj: Coolinarika

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár