Čokoládová bábovka s pomarančovou príchuťou

Recept Čokoládová bábovka s pomarančovou príchuťou

Pridal: NajLucka, 7.4.2021

Kategorie: Bábovky, Dezerty, Múčniky

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Nádherná vôňa pri pečení a fenomenálna chuť pri papaní. V pozadí chuť pomarančovej kôry. Mňam!

FOTKA OD VÁS

Pridal: NajLucka, 7.4.2021

Kategorie: Bábovky, Dezerty, Múčniky

SUROVINY

Cesto:

4 ksvajce
370 gpolohrubá múka
300 gkryštálový cukor
250 gmaslo
1 lyžičkaprášok do pečiva
1/2 lyžičkyjedlá sóda
1 bal.vanilkový cukor
3 lyžičkypomarančová kôra
250 mlbiely jogurt
55 gbiela čokoláda
55 ghorká čokoláda

Poleva:

250 gčokoláda
50 mlvoda
125 gmaslo

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Vajíčka vymiešame s kr. a vanilkovým cukrom do peny. Postupne pridáme mäkké maslo (210 g) a šľaháme pár minút. Pridáme preosiatu múku s práškom do pečiva a jedlou sódou, potom pridáme jogurt a hmotu rozdelíme na polovicu. Do jednej časti pridáme roztopenú tmavú čokoládu s maslom (20 g) a do druhej rozpustenú bielu čokoládu s maslom (20 g) a s nastrúhanou pomarančovou kôrou.
  2. Pripravíme si formu na bábovku a dôkladne ju vymažeme tukom a vysypeme hrubou múkou. Navrstvíme tmavé cesto, potom biele cesto a lyžicou urobíme mramorový vzor. Upečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov cca 50 - 55 minút. Upečenú bábovku necháme vychladnúť a opatrne vyberieme z formy.
  3. Čokoládu rozpustíme spolu s maslom vo vodnom kúpeli, pridáme trochu vody a spojíme. Vychladnutú bábovku polejeme mierne vychladnutú polevou a necháme stuhnúť.

Zdroj: Coolinarika

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť