NajRecept.sk Dezerty Rolády Sladké rolády Čokoláda a banán odjakživa patria k sebe. Táto roláda pohladí vaše chuťové zmysly.
Čokoláda a banán odjakživa patria k sebe. Táto roláda pohladí vaše chuťové zmysly.
Recept Čokoláda a banán odjakživa patria k sebe. Táto roláda pohladí vaše chuťové zmysly.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Mishenka Mishenka    ·   28.4.2023

Čokoláda a banán odjakživa patria k sebe. Táto roláda pohladí vaše chuťové zmysly.

Piškótová roláda je vhodná pre začiatočníkov v pečení a predsa je veľmi lahodná. Cesto je upečené raz dva, krém robený za studena a v strede banán bohatý na vlákninu a draslík. Taká pohodička, ktorá kombinuje vitamíny s čokoládou.

25 min
Čas prípravy
17 min
Čas varenia
Suroviny
5 ks
vajce
5 lyžíc
kryštálový cukor
5 lyžíc
polohrubá múka
1 ks
citrónová kôra
2 ks
kyslá smotana
100 g
horká čokoláda do krému
3 ks
banán
20-30 g
čokoláda na poliatie
trocha
olej
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Oddelíme žĺtka a bielka, z bielkov vyšľaháme sneh.
  2. Postupne zašľaháme cukor, múku, žĺtka a citrónovú kôru.
  3. Rozprestrieme rovnomerne na papier na pečenie a pečieme 17min na 180st.
  4. Po vytiahnutí z rúry zrolujeme a necháme vychladnúť.
  5. Pripravíme si plnku zmiešaním dvoch kyslých smotán a čokolády, ktorú sme roztopili vo vodnom kúpeli.
  6. Na piškótu natrieme krém, poukladáme banány a zrolujeme.
  7. Nakoniec polejeme horúcou roztopenou čokoládou. Ak chceme, aby bola tekutejšia, pri roztopení do nej zapracujeme olej a až tak polejeme roládu.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár