Citrónová pasta do rôznych krémov
Lahodná pasta, ktorá sa hodí do každého sviežeho krému, či už maslového, tvarohového alebo dokonca túto pastu môžete použiť ako toping na puding.
FOTKA OD VÁS
SUROVINY
3 ksžĺtok
1/2 kscitrónová kôra
60 mlcitrónová šťava
120 gpráškový cukor
20 gkukuričný škrob
50 gmaslo
- Žĺtky, citrónovú kôru a šťavu, cukor a škrob vo vodnom kúpeli za stáleho miešania rozpustíme a vymiešame do peny.
- Odstránime a necháme mierne vychladnúť. Pridáme maslo a vareškou premiešame. Prepasírujeme cez jemné sito.
- Môžete použiť aj viac citrónovej šťavy a kôry, záleží na tom, ako silnú pastu chcete mať. Namiesto citróna môžete použiť napríklad pomaranč alebo limetku.
Zdroj: Citromhab
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Citronová pasta do různých krémů.
KOMENTÁRE K RECEPTU