Citrónová pasta do rôznych krémov

Recept Citrónová pasta do rôznych krémov

Pridal: NajLucka, 25.11.2020

Kategorie: Chuťovky

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Lahodná pasta, ktorá sa hodí do každého sviežeho krému, či už maslového, tvarohového alebo dokonca túto pastu môžete použiť ako toping na puding.

FOTKA OD VÁS

Pridal: NajLucka, 25.11.2020

Kategorie: Chuťovky

SUROVINY

3 ksžĺtok
1/2 kscitrónová kôra
60 mlcitrónová šťava
120 gpráškový cukor
20 gkukuričný škrob
50 gmaslo

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Žĺtky, citrónovú kôru a šťavu, cukor a škrob vo vodnom kúpeli za stáleho miešania rozpustíme a vymiešame do peny.
  2. Odstránime a necháme mierne vychladnúť. Pridáme maslo a vareškou premiešame. Prepasírujeme cez jemné sito.
  3. Môžete použiť aj viac citrónovej šťavy a kôry, záleží na tom, ako silnú pastu chcete mať. Namiesto citróna môžete použiť napríklad pomaranč alebo limetku.

Zdroj: Citromhab

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť