Citrónová babeta

Recept Citrónová babeta

Pridal: Haanka, 29.5.2021

Kategorie: Múčniky, Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Babeta šla do sveta... niééééééééééé, zostala u nás na raňajky :-D Jemná, krehká, zároveň vláčna buchta, ktorá vám zmizne z taniera za pár minút. K tomu šálka čerstvej kávy alebo deťom kakao a raňajky sú ako na zámku. Teda aspoň pre nás doma. Zvyknem robievať večer, aby sme ráno mali chuť vstať z postele. Autor: Haanka

FOTKA OD VÁS

Pridal: Haanka, 29.5.2021

Kategorie: Múčniky, Dezerty

SUROVINY

250 ghladká múka
250 gpráškový cukor
4 ksvajce
štipkasoľ
100 mlhorúca voda
100 mlolej
1 bal.prášok do pečiva
1 ksmletá vanilka/1 vanilkový cukor
1 ksstrúhaná kôra z citróna
3 ksšťava z citróna

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Vyšľaháme sneh so štipkou soli. V inej miske vyšľaháme (najlepšie robotom) žĺtky, vanilku a cukor do krémovej zmesi.
  2. Potom pridáme vodu, olej, múku zmiešanú s práškom do pečiva, šťavu a kôru z citrónov a nakoniec ručne, metličkou vmiešame sneh.
  3. Ja som piekla v tortovej forme na 170 stupňov cca 40 minút.

Môj blog: Pečenie všetkého druhu ORIGINAL

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť