NajRecept.sk Dezerty Koláče CIK-CAK pudingáčik so smotanovou vrstvou
CIK-CAK pudingáčik so smotanovou vrstvou
Recept CIK-CAK pudingáčik so smotanovou vrstvou
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Mineralka Mineralka    ·   22.4.2021

CIK-CAK pudingáčik so smotanovou vrstvou

Jednoduchý a veľmi chutný pudingový zákusok, ktorý robievam doma celkom často. Moje dievčatá ho milujú. Niekedy som robila s pistáciovým, zeleným pudingom, ale navyše nám chutí s ružovým, či už malinovým alebo jahodovým. Je to určite aj oku viac lahodiaci, ako zelený puding. Zákusok vôbec nie je suchý naopak vďaka, pudingu a smotanovej vrstve na povrchu je šťavnatý a ten škoricový cukor je luxus. Dodá super chuť. Autor: Mineralka

Suroviny

Cesto:

5 ks
vajce
280 g
polohrubá múka
250 g
práškový cukor
1 dcl
olej
1 dcl
teplá voda
1 bal.
vanilkový cukor
1 lyžica
kakao
1 ks
prášok do pečiva

Puding:

1 l
mlieko
5 lyžíc
kryštálový cukor
2 ks
malinový puding

Ďalej:

4 ks x 200 g
kyslá smotana
4 lyžice
kryštálový cukor
2 ks
vanilkový cukor
1 ks
škoricový cukor
2 ks na posypanie
škoricový cukor
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Bielky a žĺtky oddelíme. Žĺtky vyšľaháme spolu s cukrom do peny, postupne prilejeme olej, teplú vodu. Bielky vyšľaháme so štipkou soli a vanilkovým cukrom na tuhý sneh, ktorý primiešame k žĺtkom a potom do vajíčkovej peny pridáme aj múku zmiešanú s práškom do pečiva. Zamiešame a polovicu cesta vylejeme do hlbokého plechu, ktorý sme vymastili tukom a vysypali hrubou múkou. Do druhej polovice cesta zamiešame kakao a cik cak navrstvíme na svetlé cesto.
  2. Z mlieka, cukru a pudingu uvaríme puding, ktorý horúci nalejeme cik cak na surové cesto a dáme piecť na 180 st. asi 25 min.
  3. Na upečený horúci koláč nanesieme kyslú smotanu zmiešanú s cukrom, vanilkovým cukrom a škoricovým cukrom. Povrch posypeme 2 balíčkami škoricového cukru.
  4. Necháme vychladnúť a stuhnúť.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár