CIK-CAK pudingáčik so smotanovou vrstvou

Recept CIK-CAK pudingáčik so smotanovou vrstvou

Pridal: Mineralka, 22.4.2021

Kategorie: Koláče, Dezerty, Zákusky, Múčniky

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Jednoduchý a veľmi chutný pudingový zákusok, ktorý robievam doma celkom často. Moje dievčatá ho milujú. Niekedy som robila s pistáciovým, zeleným pudingom, ale navyše nám chutí s ružovým, či už malinovým alebo jahodovým. Je to určite aj oku viac lahodiaci, ako zelený puding. Zákusok vôbec nie je suchý naopak vďaka, pudingu a smotanovej vrstve na povrchu je šťavnatý a ten škoricový cukor je luxus. Dodá super chuť. Autor: Mineralka

FOTKA OD VÁS

Pridal: Mineralka, 22.4.2021

Kategorie: Koláče, Dezerty, Zákusky, Múčniky

SUROVINY

Cesto:

5 ksvajce
280 gpolohrubá múka
250 gpráškový cukor
1 dclolej
1 dclteplá voda
1 bal.vanilkový cukor
1 lyžicakakao
1 ksprášok do pečiva

Puding:

1 lmlieko
5 lyžíckryštálový cukor
2 ksmalinový puding

Ďalej:

4 ks x 200 gkyslá smotana
4 lyžicekryštálový cukor
2 ksvanilkový cukor
1 ksškoricový cukor
2 ks na posypanieškoricový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Bielky a žĺtky oddelíme. Žĺtky vyšľaháme spolu s cukrom do peny, postupne prilejeme olej, teplú vodu. Bielky vyšľaháme so štipkou soli a vanilkovým cukrom na tuhý sneh, ktorý primiešame k žĺtkom a potom do vajíčkovej peny pridáme aj múku zmiešanú s práškom do pečiva. Zamiešame a polovicu cesta vylejeme do hlbokého plechu, ktorý sme vymastili tukom a vysypali hrubou múkou. Do druhej polovice cesta zamiešame kakao a cik cak navrstvíme na svetlé cesto.
  2. Z mlieka, cukru a pudingu uvaríme puding, ktorý horúci nalejeme cik cak na surové cesto a dáme piecť na 180 st. asi 25 min.
  3. Na upečený horúci koláč nanesieme kyslú smotanu zmiešanú s cukrom, vanilkovým cukrom a škoricovým cukrom. Povrch posypeme 2 balíčkami škoricového cukru.
  4. Necháme vychladnúť a stuhnúť.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť