CIK-CAK pudingáčik so smotanovou vrstvou
Jednoduchý a veľmi chutný pudingový zákusok, ktorý robievam doma celkom často. Moje dievčatá ho milujú. Niekedy som robila s pistáciovým, zeleným pudingom, ale navyše nám chutí s ružovým, či už malinovým alebo jahodovým. Je to určite aj oku viac lahodiaci, ako zelený puding. Zákusok vôbec nie je suchý naopak vďaka, pudingu a smotanovej vrstve na povrchu je šťavnatý a ten škoricový cukor je luxus. Dodá super chuť. Autor: Mineralka
FOTKA OD VÁS
SUROVINY
Cesto:
5 ksvajce
280 gpolohrubá múka
250 gpráškový cukor
1 dclolej
1 dclteplá voda
1 bal.vanilkový cukor
1 lyžicakakao
1 ksprášok do pečiva
Puding:
1 lmlieko
5 lyžíckryštálový cukor
2 ksmalinový puding
Ďalej:
4 ks x 200 gkyslá smotana
4 lyžicekryštálový cukor
2 ksvanilkový cukor
1 ksškoricový cukor
2 ks na posypanieškoricový cukor
- Bielky a žĺtky oddelíme. Žĺtky vyšľaháme spolu s cukrom do peny, postupne prilejeme olej, teplú vodu. Bielky vyšľaháme so štipkou soli a vanilkovým cukrom na tuhý sneh, ktorý primiešame k žĺtkom a potom do vajíčkovej peny pridáme aj múku zmiešanú s práškom do pečiva. Zamiešame a polovicu cesta vylejeme do hlbokého plechu, ktorý sme vymastili tukom a vysypali hrubou múkou. Do druhej polovice cesta zamiešame kakao a cik cak navrstvíme na svetlé cesto.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s CIK-CAK pudinkáček se smetanovou vrstvou.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch ZICK-ZACK-Puddingkuchen mit saurer Sahne an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide CIKK-CAKK pudingszelet édes cukros tejföllel.
KOMENTÁRE K RECEPTU