Čiernohorský rezeň so zemiakovou kašou

Pridal: Marta Mlyn, 11.10.2020
Kategorie: Sviatočné pečenie, Bravčové mäso, Mäso, Vianoce, Obed, Hlavné jedlo
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Už toho vianočného pečenia bolo až-až, tak som uvarila takú klasiku, ktorú som niekedy pripravovala len na nedeľný obed. Ale je štvrtok a tento obed sa dokonale hodil :) Každý si pochutnal, pochválil a odišiel s plným bruškom. Zemiaková kaša ako príloha je u nás veľmi obľúbená, máme ju oveľa radšej ako ryžu alebo šalát. Autor: Marta
FOTKA OD VÁS
Pridal: Marta Mlyn, 11.10.2020
Kategorie: Sviatočné pečenie, Bravčové mäso, Mäso, Vianoce, Obed, Hlavné jedlo
SUROVINY
Základ:
bravčová krkovička
na strúhanietvrdý syr
Cestíčko:
zemiak
hladká múka
vajce
soľ
korenie
majoránka
cesnak
- Zemiaky nastrúhame na jemnom strúhadle, pridám prelisovaný cesnak, vajíčka, soľ, korenie, majoránku a múku. Dobre premiešam, cestíčko nemá byť veľmi husté, ale zase ani príliš riedke.
- Mäso nakrájame na plátky a vyklepeme. Osolíme a okoreníme. Ľahko dáme do hladkej múky a potom do cestíčka.
- Na rozohriatom oleji z oboch strán vyprážame do zlatista.
- Po upečení rezne ukladám na papierový obrúsok, aby neboli až také mastné.
- Nakoniec posypem nastrúhaný syrom. K tomu zemiaková kaša a, samozrejme, zelenina.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Černohorský řízek s bramborovou kaší.
KOMENTÁRE K RECEPTU