Čiernohorský rezeň so zemiakovou kašou

Recept Čiernohorský rezeň so zemiakovou kašou
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Už toho vianočného pečenia bolo až-až, tak som uvarila takú klasiku, ktorú som niekedy pripravovala len na nedeľný obed. Ale je štvrtok a tento obed sa dokonale hodil :) Každý si pochutnal, pochválil a odišiel s plným bruškom. Zemiaková kaša ako príloha je u nás veľmi obľúbená, máme ju oveľa radšej ako ryžu alebo šalát. Autor: Marta

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Základ:

bravčová krkovička
na strúhanietvrdý syr

Cestíčko:

zemiak
hladká múka
vajce
soľ
korenie
majoránka
cesnak

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Zemiaky nastrúhame na jemnom strúhadle, pridám prelisovaný cesnak, vajíčka, soľ, korenie, majoránku a múku. Dobre premiešam, cestíčko nemá byť veľmi husté, ale zase ani príliš riedke.
  2. Mäso nakrájame na plátky a vyklepeme. Osolíme a okoreníme. Ľahko dáme do hladkej múky a potom do cestíčka.
  3. Na rozohriatom oleji z oboch strán vyprážame do zlatista.
  4. Po upečení rezne ukladám na papierový obrúsok, aby neboli až také mastné.
  5. Nakoniec posypem nastrúhaný syrom. K tomu zemiaková kaša a, samozrejme, zelenina.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť