NajRecept.sk Mäso Bravčové mäso Čiernohorský rezeň so zemiakovou kašou
Čiernohorský rezeň so zemiakovou kašou
Recept Čiernohorský rezeň so zemiakovou kašou
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Marta Mlyn    ·   11.10.2020

Čiernohorský rezeň so zemiakovou kašou

Už toho vianočného pečenia bolo až-až, tak som uvarila takú klasiku, ktorú som niekedy pripravovala len na nedeľný obed. Ale je štvrtok a tento obed sa dokonale hodil :) Každý si pochutnal, pochválil a odišiel s plným bruškom. Zemiaková kaša ako príloha je u nás veľmi obľúbená, máme ju oveľa radšej ako ryžu alebo šalát. Autor: Marta

Suroviny

Základ:

bravčová krkovička
na strúhanie
tvrdý syr

Cestíčko:

zemiak
hladká múka
vajce
soľ
korenie
majoránka
cesnak
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Zemiaky nastrúhame na jemnom strúhadle, pridám prelisovaný cesnak, vajíčka, soľ, korenie, majoránku a múku. Dobre premiešam, cestíčko nemá byť veľmi husté, ale zase ani príliš riedke.
  2. Mäso nakrájame na plátky a vyklepeme. Osolíme a okoreníme. Ľahko dáme do hladkej múky a potom do cestíčka.
  3. Na rozohriatom oleji z oboch strán vyprážame do zlatista.
  4. Po upečení rezne ukladám na papierový obrúsok, aby neboli až také mastné.
  5. Nakoniec posypem nastrúhaný syrom. K tomu zemiaková kaša a, samozrejme, zelenina.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár