NajRecept.sk Pečivo Chlieb Cibuľový chlieb
Cibuľový chlieb
Recept Cibuľový chlieb
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Honzík Drew Čubr Honzík Drew Čubr    ·   18.10.2020

Cibuľový chlieb

Cibuľový chlieb. Autor: Honzík

Suroviny

Cesto:

500 g
hladká múka
1 kocka
droždie
1 lyžica
cukor
300 ml
mlieko
2 ks
cibuľa
soľ
voda
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Ešte než začnete, tak do chlebíka si môžete dať čokoľvek miesto cibule, je to len na vás. Ja som takto len experimentoval.
  2. Najprv si osmažíme cibuľu krásne do hneda a necháme ju vychladnúť. Medzi tým si urobíme klasický kvások z vlažného mlieka, cukru a droždia, keď nám kvások vykysne, tak ho prilejeme do misy, kde máme pripravenú múku so soľou, k tomu prilejte cibuľku aj s olejom a vypracujeme hladké cesto a necháme ho hodinu kysnúť.
  3. Po hodine kysnutia ho ešte raz spracujeme, aby sa nám kvások neusadil iba na dne a potom ho už vložíme len do formy či pekáča a pečieme ho na 180 stupňov cca 90 minút, kým nie je krásne chrumkavý a hnedá kôrka.

* TIP: dajte si do hrnčeka vodu so soľou a každých 20 minút chlieb potierajte, aby mal chlieb chrumkavú kôrku :) Dobrú chuť :)

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár