Chrumkavé vanilkovo mandľové rožteky

Recept Chrumkavé vanilkovo mandľové rožteky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Chutné chrumkavé vanilkové rožky, ktoré sa na jazyku rozplývajú. Nemusíte používať iba klasické vlašské orechy, môžete ich zameniť aj za jemnejšie druh orechov, a to konkrétne za mandle :) Rožteky sú jemné, chutné a s cestom sa pracuje luxusne :) Autor: Triniti

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

200 gmaslo
65 gpráškový cukor
10 gpráškový cukor s vanilkou
1 ksvajce
180 ghladká múka
200 gmandle
1 kscitrón - kôra

Vrch:

120 gpráškový cukor
20 gpráškový cukor s vanilkou

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Večer odvážime 30 g práškového cukru a pridáme vnútro vanilkového struku a na polovicu prekrojené struky vanilky. Necháme zatvorené celú noc a ráno lusk vyberieme. Cukor premiešame a máme voňavý vanilkový cukor.
  2. Maslo vymiešame s práškovým a domácim vanilkovým cukrom do peny, pridáme vajíčko a dôkladne vyšľaháme. Mandle mixérom rozmixujeme na jemný prášok, pridáme múku a premiešame. Zmes pridáme k maslovej hmote. Ochutíme citrónovou kôrou a ešte raz spracujeme.
  3. Cesto odložíme do chladničky na 1 hodinu a potom tvarujeme malé rožky, ktoré ukladáme na papierom vyložený plech na pečenie a pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov do zlata (cca 12 minút, ale záleží na veľkosti rožkov).
  4. Upečené obalíme v zmesi práškového cukru.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť