NajRecept.sk Sviatočné pečenie Vianoce Vianočné pečivo Vanilkové rožky Chrumkavé vanilkové rožky
Chrumkavé vanilkové rožky
Recept Chrumkavé vanilkové rožky
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Lacusin Lacusin    ·   15.10.2020

Chrumkavé vanilkové rožky

Vynikajúce chrumkavé vanilkové rožteky na vianočné posedenie. Boli výborné, doma mi ich brali ešte z plechu. Veľmi obľúbené na tieto sviatky.

Suroviny

Cesto:

250 g
maslo
3 ks
žĺtok
180 g
kyslá smotana
500 g
hladká múka
1/2 ks
citrón - šťava + kôra
1 bal.
vanilkový cukor

Ďalej budeme potrebovať:

na posypanie
práškový cukor
na posypanie
vanilkový cukor
na plnenie
džem
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Maslo si necháme odstáť, aby dostalo izbovú teplotu. Pridáme k nemu žĺtky a kyslú smotanu. Pomocou mixéra vymiešame a následne pridáme citrónovú kôru a šťavu, vanilkový cukor a múku. Vymiesime hladké cesto, ktoré necháme odstáť cca pol hodinu. Rozdelíme si cesto na 10 rovnakých dielikov.
  2. Každú časť si vytvarujeme do tvaru malého lievanca a zrolujeme. Umiestnime ich na plech, ktorý zakryjeme fóliou a necháme v chladničke odstáť 24 hodín.
  3. Z takto pripraveného odležaného cesta v tvare lievancov si nakrájame trojuholníky (8 ks) a stočíme ich do tvaru croissantu (môžeme naplniť džemom alebo inou plnkou). Ukladáme na plech, ktorý sme si vystlali papierom a pečieme pri teplote 180 stupňov cca 20 minút.
  4. Ešte teplé rožky obaľujeme v zmesi práškového a vanilkového cukru. Dobrú chuť!
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár