Chrumkavé vanilkové rožky

Recept Chrumkavé vanilkové rožky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Vynikajúce chrumkavé vanilkové rožteky na vianočné posedenie. Boli výborné, doma mi ich brali ešte z plechu. Veľmi obľúbené na tieto sviatky.

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Cesto:

250 gmaslo
3 ksžĺtok
180 gkyslá smotana
500 ghladká múka
1/2 kscitrón - šťava + kôra
1 bal.vanilkový cukor

Ďalej budeme potrebovať:

na posypaniepráškový cukor
na posypanievanilkový cukor
na plneniedžem

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Maslo si necháme odstáť, aby dostalo izbovú teplotu. Pridáme k nemu žĺtky a kyslú smotanu. Pomocou mixéra vymiešame a následne pridáme citrónovú kôru a šťavu, vanilkový cukor a múku. Vymiesime hladké cesto, ktoré necháme odstáť cca pol hodinu. Rozdelíme si cesto na 10 rovnakých dielikov.
  2. Každú časť si vytvarujeme do tvaru malého lievanca a zrolujeme. Umiestnime ich na plech, ktorý zakryjeme fóliou a necháme v chladničke odstáť 24 hodín.
  3. Z takto pripraveného odležaného cesta v tvare lievancov si nakrájame trojuholníky (8 ks) a stočíme ich do tvaru croissantu (môžeme naplniť džemom alebo inou plnkou). Ukladáme na plech, ktorý sme si vystlali papierom a pečieme pri teplote 180 stupňov cca 20 minút.
  4. Ešte teplé rožky obaľujeme v zmesi práškového a vanilkového cukru. Dobrú chuť!
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť