Chrumkavé francúzske bagety s majonézou

Recept Chrumkavé francúzske bagety s majonézou

Pridal: Jaja79, 17.11.2020

Kategorie: Sendviče a bagety, Pečivo

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Už dlho som nepiekla domáce pečivo, tak som skúsila tieto francúzske bagety. Do cesta sa pridáva majonéza, vďaka ktorej sú bagety vo vnútri vláčne a jemné a zvonku sú chrumkavé. Autor: Jaja

FOTKA OD VÁS

Pridal: Jaja79, 17.11.2020

Kategorie: Sendviče a bagety, Pečivo

Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

300 ghladká múka
300 gpolohrubá múka
4 lyžicemajonéza
1 a 1/2 lyžičkysoľ
1 kockadroždie
250 mlvoda
na potretievajíčko
na posypaniesezamové semienka

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Zo všetkých surovín vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme na teplom mieste zakryté bavlnenou utierkou kysnúť asi jednu hodinu.
  2. Po hodine rozdelíme cesto na rovnaké kúsky a vytvarujeme bagety.
  3. Bagety necháme kysnúť asi pol hodinu pri izbovej teplote.
  4. Po nakysnutí ich potrieme vajíčkom a posypeme semienkami.
  5. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov asi 10 minút - sledujeme.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť