NajRecept.sk Pečivo Sendviče a bagety Chrumkavé francúzske bagety s majonézou
Chrumkavé francúzske bagety s majonézou
Recept Chrumkavé francúzske bagety s majonézou
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Jaja79    ·   17.11.2020

Chrumkavé francúzske bagety s majonézou

Už dlho som nepiekla domáce pečivo, tak som skúsila tieto francúzske bagety. Do cesta sa pridáva majonéza, vďaka ktorej sú bagety vo vnútri vláčne a jemné a zvonku sú chrumkavé. Autor: Jaja

100 min
Čas prípravy
10 min
Čas varenia
Suroviny
300 g
hladká múka
300 g
polohrubá múka
4 lyžice
majonéza
1 a 1/2 lyžičky
soľ
1 kocka
droždie
250 ml
voda
na potretie
vajíčko
na posypanie
sezamové semienka
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Zo všetkých surovín vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme na teplom mieste zakryté bavlnenou utierkou kysnúť asi jednu hodinu.
  2. Po hodine rozdelíme cesto na rovnaké kúsky a vytvarujeme bagety.
  3. Bagety necháme kysnúť asi pol hodinu pri izbovej teplote.
  4. Po nakysnutí ich potrieme vajíčkom a posypeme semienkami.
  5. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov asi 10 minút - sledujeme.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár