Chrumkavé francúzske bagety

Recept Chrumkavé francúzske bagety

Pridal: Lacusin, 30.3.2021

Kategorie: Sendviče a bagety, Pečivo

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Konečne som našla recept na dokonalé francúzske bagety, ktoré sú extrémne chrumkavé. S cestom sa pracovalo skvele, bolo pružné, vôbec sa nelepilo. Z tejto dávky mi vyšli 2 väčšie bagety. Autor: Lacusin

FOTKA OD VÁS

Pridal: Lacusin, 30.3.2021

Kategorie: Sendviče a bagety, Pečivo

Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

1 hrnček (250 ml)voda
3 hrnčeky hladká múka
1 balenie (10 g)sušené droždie
1 lyžičkasoľ
1 štipkakryštálový cukor
1 lyžicaolivový olej

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Do vlažnej vody nasypeme droždie, pridáme cukor a trochu múky a necháme vzísť kvások.
  2. Pridáme olej, soľ, zvyšnú múku a vymiešame vláčne tuhšie cesto.
  3. Necháme minimálne 1 hodinu kysnúť. Potom vytvoríme 2 bagety. Necháme ich na plechu ešte minimálne pol hodiny kysnúť. Potom urobíme na bagete 3 zárezy.
  4. Dáme piecť do rúry vyhriatej na 230 ° C. Pri nahrievaní rúry môžeme dať na spodný rošt kastrólik s vodou, aby pri pečení bola v rúre para. Bagety potom budú chrumkavejšie. Pečieme asi 25 minút.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
17.5.2020, Já77 odpovedať10

Teď jsem udělala a jsou vynikající

6.4.2020, mimah odpovedať10

Bagetky jsem upekla, všem moc chutnaly. Příště do těsta dám sušená rajčata a olivy. Určitě doporučuji!

1.5.2020, NejLucka (administrátor) odpovedať00

díky :)

2.4.2020, keny odpovedať00

Při tomto poměru voda a mouka je těsto řídké takže po vytvarování bagety a následném dokynutí těsto spadne a je z toho veka

Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť