NajRecept.sk Sviatočné pečenie Narodeniny Chrumkavé domáce "čedar" krekry
Chrumkavé domáce "čedar" krekry
Recept Chrumkavé domáce "čedar" krekry
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
NajLucka NajLucka    ·   22.10.2020

Chrumkavé domáce "čedar" krekry

Za 5 minút pripravené cesto na domáce syrové krekry. Vhodné na párty alebo oslavy.

NAJLEPŠIE RECEPTY

Suroviny
150 g
maslo
200 g
čedar
180 g
kyslá smotana
1 ks
žĺtok
1/2 lyžičky
soľ
1 lyžička
sladká paprika
štipka
korenie
1/2 lyžičky
prášok do pečiva
230 g
hladká múka
na potretie
žĺtok
na vymastenie
olej
na posypanie
sezamové semienka
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Maslo izbovej teploty vymiešame mixérom do peny, pridáme žĺtok, soľ, papriku, korenie a smotanu. Mixérom chvíľu šľaháme a pridáme na jemnom strúhadle nastrúhaný čedar alebo iný tvrdý syr.
  2. Nakoniec pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a spracujeme hladké cesto, ktoré rozvaľkáme medzi dvoma papiermi na pečenie.
  3. Radielkom nakrájame najprv na pásiky a potom na kosoštvorce. Vrch potrieme rozšľahaným žĺtkom, posypeme sezamovými semienkami.
  4. Opatrne preložíme na olejom vymastený plech (alebo môžete použiť papier na pečenie). Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov do zlata.

Zdroj: Coolinarika

Video ochutnávky

Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte

Zbierky receptov

Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste

Viac zbierok
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár

Najnovšie recepty

Každý deň tipy na chutný chod pre celú rodinu

Viac receptov