Chrumkavé domáce "čedar" krekry

Recept Chrumkavé domáce "čedar" krekry
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Za 5 minút pripravené cesto na domáce syrové krekry. Vhodné na párty alebo oslavy.

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

150 gmaslo
200 gčedar
180 gkyslá smotana
1 ksžĺtok
1/2 lyžičkysoľ
1 lyžičkasladká paprika
štipkakorenie
1/2 lyžičkyprášok do pečiva
230 ghladká múka
na potretiežĺtok
na vymastenieolej
na posypaniesezamové semienka

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Maslo izbovej teploty vymiešame mixérom do peny, pridáme žĺtok, soľ, papriku, korenie a smotanu. Mixérom chvíľu šľaháme a pridáme na jemnom strúhadle nastrúhaný čedar alebo iný tvrdý syr.
  2. Nakoniec pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a spracujeme hladké cesto, ktoré rozvaľkáme medzi dvoma papiermi na pečenie.
  3. Radielkom nakrájame najprv na pásiky a potom na kosoštvorce. Vrch potrieme rozšľahaným žĺtkom, posypeme sezamovými semienkami.
  4. Opatrne preložíme na olejom vymastený plech (alebo môžete použiť papier na pečenie). Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov do zlata.

Zdroj: Coolinarika

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť