Chrumkavé cesnakové bagety

Pridal: Jaja79, 5.2.2015
Kategorie: Sendviče a bagety, Dezerty, Múčniky, Pečivo
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Výborné domáce chrumkavé bagety, ktoré sú doplnené cesnakom a rôznymi bylinkami. Skvelé domáce pečivo! Autor: Jaja
FOTKA OD VÁS
Pridal: Jaja79, 5.2.2015
Kategorie: Sendviče a bagety, Dezerty, Múčniky, Pečivo
Čas prípravy:
Čas varenia:
SUROVINY
Cesto:
400 ghladká múka
1 lyžičkakryštálový cukor
1/2 lyžičkysoľ
7 gsušené droždie
260 mlmlieko
50 gmaslo
Náplň:
80 gmaslo
8 strúčikovcesnak
2-3 lyžicenasekaný petržlen
soľ
Ďalej budeme potrebovať:
1 ksvajce
- Najskôr si pripravíme náplň. Maslo, soľ a prelisovaný cesnak si spolu dôkladne vymiešame. Pridáme nasekanú petržlenovú vňať a odložíme do chladničky.
- Múku si zmiešame so sušeným droždím, pridáme cukor, soľ a vlažné mlieko. Všetko spolu dôkladne vymiešame a nakoniec pridáme aj rozpustené maslo. Premiešame a necháme na teplom mieste vykysnúť.
- Vykysnuté cesto si dáme na pracovnú dosku a rozdelíme si ho na menšie časti podľa toho, ako veľké bagety chceme mať. Každú časť si rozvaľkáme na kruh, ktorý si potrieme pripravenou plnkou. Zrolujeme a uložíme na plech, ktorý sme si vystlali papierom.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Křupavé česnekové bagety.
koupím veku,rozřežu,namažu a skládám k sobě.Zabalím do alobalu a peču asi 20 minut pak rozbalím a nechám kůrčičku.Dělám i s rohlíkem
koupím veku rozřežu,promažu a dávám k sobě,zabalím do alobalu a peču asi 20 minut,rozdělám alobal a nechám kůrčičku.Dělám to i s rohlíkem
Když to dám na plech tak už to nenecháme kynout?
Nemusíte, pokud chcete více nadýchané, můžete nechat půl hodinu kynout ještě na plechu.