NajRecept.sk Pečivo Sendviče a bagety Chrumkavé cesnakové bagety
Chrumkavé cesnakové bagety
Recept Chrumkavé cesnakové bagety
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Jaja79    ·   5.2.2015

Chrumkavé cesnakové bagety

Výborné domáce chrumkavé bagety, ktoré sú doplnené cesnakom a rôznymi bylinkami. Skvelé domáce pečivo! Autor: Jaja

80 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia

NAJLEPŠIE RECEPTY

Suroviny

Cesto:

400 g
hladká múka
1 lyžička
kryštálový cukor
1/2 lyžičky
soľ
7 g
sušené droždie
260 ml
mlieko
50 g
maslo

Náplň:

80 g
maslo
8 strúčikov
cesnak
2-3 lyžice
nasekaný petržlen
soľ

Ďalej budeme potrebovať:

1 ks
vajce
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Najskôr si pripravíme náplň. Maslo, soľ a prelisovaný cesnak si spolu dôkladne vymiešame. Pridáme nasekanú petržlenovú vňať a odložíme do chladničky.
  2. Múku si zmiešame so sušeným droždím, pridáme cukor, soľ a vlažné mlieko. Všetko spolu dôkladne vymiešame a nakoniec pridáme aj rozpustené maslo. Premiešame a necháme na teplom mieste vykysnúť.
  3. Vykysnuté cesto si dáme na pracovnú dosku a rozdelíme si ho na menšie časti podľa toho, ako veľké bagety chceme mať. Každú časť si rozvaľkáme na kruh, ktorý si potrieme pripravenou plnkou. Zrolujeme a uložíme na plech, ktorý sme si vystlali papierom.
  4. Nožom si urobíme rezy a potrieme rozšľahaným vajíčkom. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 stupňov do zlata, asi 20 minút - sledujeme. Dobrú chuť!

Video ochutnávky

Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte

Zbierky receptov

Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste

Viac zbierok
Komentáre k receptu
citronek    ·   8.4.2020   ·   Odpovedať   ·  

koupím veku,rozřežu,namažu a skládám k sobě.Zabalím do alobalu a peču asi 20 minut pak rozbalím a nechám kůrčičku.Dělám i s rohlíkem

citronek    ·   8.4.2020   ·   Odpovedať   ·  

koupím veku rozřežu,promažu a dávám k sobě,zabalím do alobalu a peču asi 20 minut,rozdělám alobal a nechám kůrčičku.Dělám to i s rohlíkem

BbičkaAnnička    ·   9.2.2020   ·   Odpovedať   ·  

Když to dám na plech tak už to nenecháme kynout?

NejLucka    ·   12.2.2020   ·   Odpovedať   ·  

Nemusíte, pokud chcete více nadýchané, můžete nechat půl hodinu kynout ještě na plechu.

Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár

Najnovšie recepty

Každý deň tipy na chutný chod pre celú rodinu

Viac receptov