Chrumkavá pizza z ovsených vločiek bez droždia

Recept Chrumkavá pizza z ovsených vločiek bez droždia

Pridal: NajLucka, 18.3.2021

Kategorie: Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Vynikajúca chrumkavá pizza bez použitia droždia. Ovsené vločky v pizzovom ceste sú skvelé! Ako oblohu môžete použiť rôzne suroviny podľa chuti.

FOTKA OD VÁS

Pridal: NajLucka, 18.3.2021

Kategorie: Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa

SUROVINY

Cesto: (1 hrnček = 250 ml)

3 hrnčekymleté ovsené vločky
1 hrsťcelé ovsené vločky
125 mlteplé mlieko
2 ksvajce
3 lyžiceolivový olej
1 lyžičkasoľ

Omáčka:

500 gparadajková omáčka
1 lyžicanasekaný petržlen
1 lyžicasušená bazalka
1 kscesnak
podľa chutisoľ
podľa chutičierne korenie
podľa chutikorenie na pizzu

Náplň:

mozzarella
šunka podľa chuti
šampiňóny

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Príprava cesta: mleté ovsené vločky na múku si zmiešame so soľou a dôkladne premiešame. Pridáme vajíčka a mlieko spolu s olivovým olejom. (Mlieko prilievame teplé, ale nie horúce, aby sa nám nezrazilo s vajíčkom).
  2. Spolu zmiešame a pridáme hrsť ovsených nemletých vločiek. Spracujeme cesto, ktoré necháme odležať približne 30 minút, zakryté navlhčeným uterákom (nie mokrým). Cesto má byť nelepivé a mäkkučké.
  3. Takto odležané cesto si rozvaľkáme do požadovanej veľkosti a môžeme naniesť omáčku a ostatné ingrediencie.
  4. Omáčka: paradajkovú omáčku si ochutíme soľou, korením, korením na pizzu, cesnakom, petržlenovou vňaťou a bazalkou. Na omáčku si navrstvíme suroviny podľa chuti.%
  5. Takto pripravenú pizzu si dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 190 stupňov cca 15 - 20 minút. Dobrú chuť!

Zdroj: Koolinar

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
10.3.2020, Arietty odpovedať10

Měla jsem ven ovesné vločky s vlákninou, tak jsem použila ty a nepovedlo se mi je pořádně namlet, aby působily jako mouka. Celou dobu dělání těsta jsem měla pocit, že to mám moc lepivé a tak jsem tam přidala asi až moc vloček, po uležení bylo těsto dost hutné, ale i přesto se s ním dobře pracovalo. Ve výsledku byla pizza dobrá, opravdu jsme si pochutnali a příště určitě udělám zase, jen tam dám míň vloček. Děkuji za recept!! :-))

Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť